«Галопом по...». Останні перегони

«Галопом по...». Останні перегони

У п’ятницю 8 травня відомий телеведучий трагічно загинув в автокатастрофі у Києві. Глядачі втратили кумира, журналісти колегу, а дружина Ігоря Олександра Лозинська залишилася вдо­вою з трьома маленькими дітьми. Попрощатись із телеведучим прийшли на Байковий цвинтар сотні людей — рідні, колеги, журналісти. Були серед присутніх Олександр Сидоренко (Фоззі з ТНМК), Святослав Вакарчук, Марія Бурмака, Сергій Притула, група «Чорнобривці», Мед Хедс Ікс Ель, Констянтин Грубич... Усі, хто знав Ігоря, й досі не можуть повірити у страшну звістку — йому було всього 35.

Наша Таня гірко плаче

Наша Таня гірко плаче

Учора німецька поліція заарештувала 16–річну українку Таню Отто. Підозрюють, що саме вона напала в понеділок на школу імені Енштейна в містечку Сант–Аугустін під Бонном, маючи на меті підпалити будівлю. Таня Отто — уродженка і громадянка України, нещодавно була відрахована з цієї школи. Після підпалу вона планувала самогубство. «Я лише хочу побачити, як плачуть мої однокласники, а потім піду з цього життя», — написала Таня в записці для поліції, яку вона залишила, вирушаючи «на діло». Підпалити суміш із пляшок Таня намагалася в шкільному туалеті, але туди ввійшла її колишня однокласниця й спробувала перешкодити. Таня напала на неї з ножем, ледь не відрізавши великий палець на одній із рук супротивниці. Поки та стікала кров’ю, Таня Отто сіла в авто «Форд Мондей» і втекла.

Арештувати чи лікувати?

Арештувати чи лікувати?

Засідання Печерського суду відбулося позавчора — 11 травня, в останній вихідний, коли в суді були лише чергові судді. Як повідомляє «Українська правда», справу представляв старший помічник заступника Генпрокурора Рената Кузьміна — прокурор Ігор Проценко. В першому документі Генпрокуратура попросила дозволу на обшук житлового приміщення за адресою реєстрації Тиберія Дурдинця в Ужгороді. Така міра необхідна, вважають автори подання, тому що «в зазначеному приміщенні можуть знаходитися речі, цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини у справі». Іншим поданням слідчі вимагали дати дозвіл на затримання й доставку Тиберія Дурдинця в суд під вартою для обрання для нього міри запобіжного заходу.

Рішень — море, а безпеки немає

Рішень — море, а безпеки немає

Минулого тижня в далеких, але таких уже «знайомих» сомалійських водах пірати однойменної країни захопили ще одне невелике голландське вантажне судно — «Маратон». Усі восьмеро членів екіпажу — українці. Повністю завантажений коксом «Маратон» має дуже низьку осадку і висоту борту, йде дуже повільно, тож догнати і піднятися на борт судна піратам було як прогулянка. Одразу після цього корсари повели «Маратон» до одного зі своїх портів у Сомалі. Таким чином, на даний час у заручниках перебувають 35 наших співвітчизників: 24 на балкері «Аріана», 8 на «Маратоні», 2 на німецькому контейнеровозі «Ганза Ставангер» та один на борту балкера «Патріот» . Натомість пірати звільнили судно «Маласпіна Кесл», серед команди якого було двоє громадян України. Викуп скинули з вертольота — два мільйони доларів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Нашого татка вже відкопали?..»

«Нашого татка вже відкопали?..»

Темно, немов у могилі. Тихо, немов у могилі. Моторошно, немов у могилі. Ці порівняння — дуже влучна характеристика отого місця, звідки немає вороття. Хоча водночас, трапляється, глибоко під землею бувають закутки, де ще темніше, тихіше і моторошніше. Йдеться про так звані «кам’яні мішки», в яких після обвалу гірської породи чи вугілля опиняються шахтарі. І ті, кого рятувальникам згодом вдається «відкопати», щиро зізнаються: вони на власному досвіді перевірили, що означає бути похованим живцем. Тому й не дивно, що день, коли бранцям підземелля нарешті вдалося побачили світло ліхтаря першого рятувальника, вони вважають другим днем свого народження.

Всі статті рубрики