РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.04.2009

500 мільйонів гривень
виділив зі стабілізаційного фонду держбюджету Кабінет Міністрів України на виконання функцій столиці протягом року. На ці кошти, зокрема, мають профінансувати будівництво Куренівсько–Червоноармійської лінії метрополітену, спорудження ділянки від станції «Либідська» до станції «Виставковий центр», будівництво другої лінії Головного міського каналізаційного колектора тощо.

 

18 мільйонів гривень
становить заборгованість перед пенсійним фондом Полтави. Як повідомляє тамтешня міська рада, лише з початку з 2009 року ця сума зросла майже на 20 відсотків, а боржниками загалом є 88 підприємств. Також серед боржників числяться десять комунальних підприємств міста.

 

8 мільйонів українців
активно користуються мережею інтернет, що становить 21 відсоток від усієї кількості населення нашої держави. Згідно з дослідженнями, проведеними компанією InMind, загалом доступ до «всесвітньої павутини» мають 27 %, або 10 мільйонів, наших співвітчизників. Найбільше інтернетом користуються мешканці великих міст у віці 15–29 років — їхня сукупна кількість сягає 55 % від усіх українських користувачів. Частка тих, кому за 30 років, складає 35% аудиторії. І всього 10 % українців у віці більше 45 років знають, як користуватися інтернетом.

 

370 тисяч сімей
в Україні виплачують іпотечні кредити. За словами голови правління одного з банків Бориса Тимонькіна, загалом цифра «квартирних боржників» сягає 400 тисяч сімей, однак варто робити похибку, що досить велика частка клієнтів взяла іпотечні кредити винятково зі спекулятивною метою — аби згодом житло перепродати.

 

365 тисяч українців
станом на 30 березня задекларували свої доходи на суму майже 10,5 мільярда гривень. За повідомленням Державної податкової адміністрації, до стягнення нараховано 134,7 тисячі гривень податку з доходу фізичних осіб, що на 24 відсотки більше, ніж минулого року. Водночас, додають у ДПА, громадяни, які одержали інвестиційний прибуток, подали 11,089 тисячі декларацй, задекларувавши свої доходи на суму 979,2 мільйона гривень.

 

86 тисяч сімей
стоять на квартобліку в Донецькій області. Причому третина з них очікує на власне помешкання вже більше десяти років. За повідомленням Головного управління статистики в Донецькій області, чимало з «черговиків» сподіваються отримати квартиру на пільгових умовах або зовсім безкоштовно: з усіх претендентів на помешкання 84,6 тисячі чекають на державне житло. І лише 1/3 людей сподіваються отримати квартири у житлово–комунальних кооперативах. В облуправлінні статистики також додають, що з розрахунку на тисячу родин квартири впродовж 2008 року в органах самоврядування отримали лише 33 сім’ї.

 

160 кримінальних справ
порушили правоохоронці Вінниччини з початку року за самовільне варіння і торгівлю самогоном. За повідомленням відділу зв’язків із громадськістю управління Міністерства внутрішніх справ у Вінницькій області, міліціонери також вилучили шість тисяч літрів самогону і спирту, більше десяти тисяч самогонної закваски, а до адміністративної відповідальності притягнуто 1372 особи, з яких 139 осіб — за розпивання на робочому місці.

 

7 шкіл
Автономної республіки Крим навчають своїх учнів державною мовою. Як зазначив у інтерв’ю «Дзеркалу тижня» міністр освіти та науки України Іван Вакарчук, це лише 7,3 відсотка від загальної кількості учнів АРК і це найнижчий показник по Україні. При цьому, додав очільник освітянського відомства, у сільській місцевості Криму немає жодного навчального закладу, де б уроки велися українською мовою. Значно кращою є ситуація в Донецькій області, де 340 шкіл ведуть навчання державною мовою і лише 188 — російською. Ще 578 навчальних закладів мають комбіновану форму навчання.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>