Не відступати й не здаватись

Не відступати й не здаватись

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пікети працівників ХМЗ, які в понеділок блокували прохід на територію підприємства, перемістились під стіни Херсонської облдержадміністрації — тепер протестувальники закликають до відповіді «губернатора» Херсонщини Бориса Сіленкова. Голова ОДА, на думку активістів незалежної профспілки машбуду, мав необережність у конфлікті довкола ХМЗ стати на бік керівництва та власника заводу, тим самим проігнорувавши інтереси простих робітників. Виступаючи в ефірі одного з місцевих телеканалів, Сіленков гостро розкритикував поведінку пікетувальників, які продовжують проводити протестні акції (включно з блокуванням роботи підприємства. — Авт.), незважаючи на те, що «уряд дозволив Держказначейству перерахувати залишок 4,9 мільйона гривень (з обіцяних 12 мільйонів гривень) на виплату заборгованості». «Профспілка ХМЗ «загралася в політичні ігри», — заявив Борис Сіленков.

Інфаркт як банківська таємниця

Інфаркт як банківська таємниця

Фінансова криза в Україні, обтяжена непрозорістю банківського рефінансування і, як наслідок, можливих масштабних зловживань, уже збирає перші людські жертви. Загадкова і резонансна трагедія сталася в ніч на понеділок у Христинівському районі Черкащини: на власній дачі помер виконувач обов’язків тимчасового адміністратора банку «Київ» Володимир Пономар. Попередня причина смерті — серцевий напад. Ті, хто знали банкіра, стверджують — раніше він не скаржився на здоров’я.

Пастка для VIPів

Пастка для VIPів

Перші звернення вкладників миргородського відділення банку «Райффайзен Банк Аваль» до журналістів та правоохоронців із приводу проблем зі зняттям своїх депозитів, здавалося, не викличуть особливого ажіотажу — кого здивуєш подібним у час фінансової кризи... А по–справжньому приголомшило ошуканих вкладників позавчорашнє офіційне повідомлення відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції про те, що до правоохоронців звернулися й колеги завідувачки згаданого відділення із заявою про зникнення останньої в невідомому напрямку з великою сумою грошей вкладників. За даними міліції, «жінка, зловживаючи довірою громадян, під приводом оформлення депозиту, заволоділа 300 тисячами гривень та 465 тисячами доларів». Однак загальна сума привласненого може бути ще більшою, оскільки до міліції з офіційними заявами звернулися близько десятка постраждалих від дій спритниці, представники яких стверджують, що таких «братів по нещастю» принаймні вдвічі більше.

Візьми собі електричку

Візьми собі електричку

Крім трамваїв, у Львові тепер можна орендувати й електричку. Щоправда, залізнична пропозиція стосується не звиклих «човників», а тільки поважних клієнтів. Кожна установа, приватна чи державна, тепер може взяти в оренду електропоїзд або ж, кажучи простою мовою, — електричку. Залізничники готові довірити «залізного коня» обласним і держадміністраціям та міським радам.

Проти Содома і Гомори

Проти Содома і Гомори

Два центральні полтавські сексшопи минулими вихідними відчули народний гнів за торгівлю розпустою. Він вилився на вітрини та вивіски магазинів для дорослих у вигляді фарби. Зранку в суботу продавці сексшопів побачили свої лавки заляпаними, а поруч знайшли листівки, з яких стало відомо, що пофарбувала магазини організація «Братство православного спротиву», яка таким чином виступає проти «новітніх Содома і Гомори».

Скільки не тікай...

Скільки не тікай...

Колишній працівник полку міліції швидкого реагування «Беркут» Іван Ващенко всі ці роки утікав від справедливого покарання — переховувався за кордоном, міняв місця проживання, жахався людей у формі. Ващенко перебував у розшуку за вбивство студента Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Ще у квітні 1996 року боєць «Беркута» патрулював поблизу супермаркету «Норд­Америка», що на київській вулиці Раїси Окіпної. Там він не порозумівся з одним із перехожих — 20річним студентом Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Тегерану — парашут

Тегерану — парашут

У той час, як в аеромобільних військах лишилося близько півтори тисячі комплектів придатних до використання парашутів, при загальній чисельності десантників у вісім тисяч осіб, з України контрабандою вивозять військові парашути... до Ірану. Днями співробітники Південної митниці спільно з працівниками СБУ в Одеській області виявили 47 мішків, що містили 95 незадекларованих парашутів, що на літаку Боїнг–737–800 саме мали вилетіти рейсом «Одеса—Стамбул», повідомляє прес–служба української митниці.

Цирк поїхав — артисти залишилися

Цирк поїхав — артисти залишилися

За інформацією Міністерства закордонних справ України, у Південній Кореї сьогодні перебуває група українських циркових артистів із дев’яти дорослих і дитини. Запрошені митці давали концерти з травня минулого року по кінець жовтня. Однак не отримали обіцяних гонорарів, а тому не можуть повернутися додому. Родина циркових артистів Амподістових із Донецька також постраждала від аферистів. Сім’я працювала в Кореї за офіційною угодою півроку. Роботодавець умов контракту не дотримався — заплатив родині лише половину заробленого. «Тільки нам заборгували 20 тисяч 235 доларів. Узагалі ж заборгованість нашим українським артистам у Кореї становить 100 тисяч доларів, — розповіла «УМ» артистка Ніна Амподістова. — Вони нас тримали без роботи, з 26 жовтня ми не працювали».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики