Протестуєте? Вас звільнено!

Протестуєте? Вас звільнено!

Проблеми з виплатою боргів із заробітної плати працівникам і власне доля ХМЗ у подальшому залишаються невирішеними. І це незважаючи на те, що ситуацію на підприємстві під свій контроль узяв уряд на чолі з Прем’єркою Юлією Тимошенко. Та, на жаль, навіть це не вплинуло на власника машинобудівного заводу — грошей люди так і не отримали, а виробництво на підприємстві завмерло і «світла в кінці тунелю» наразі не видно. Відтак заводчани не припиняють боротися за свої права всіма доступними для цього методами — ще донедавна тривало блокування адміністрації заводу. Донедавна, бо зрештою блокувальників силою виставили за межі ХМЗ.

Чужі проти хижаків

Чужі проти хижаків

В Україні зростають расистські та ксенофобські настрої. Про це на прес–конференції в Міністерстві внутрішніх справ розказала радник міністра внутрішніх справ Катерина Левченко. Найбільш істотним джерелом расизму та ксенофобії залишаються скінхедівські угруповання, кажуть у МВС. Службовці запевняють: усі ці угруповання перебувають на постійному контролі міліції.

Кредит для Черновецького

Кредит для Черновецького

Київська міська рада ухвалила рішення про залучення кредиту в розмірі 1,2 мільярда гривень терміном на два роки. За це проголосували 92 із присутніх в залі 113 депутатів міськради. У КМДА пояснюють залучення цих коштів потребою відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію для «Київенерго» та вирішення інших нагальних проблем столиці. «Прийняття цього рішення дасть можливість уникнути значних труднощів щодо досягнення запланованого рівня основних показників розвитку столиці та дозволить здійснити відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію компанії «Київенерго», — йдеться у пояснювальній записці.

Таємниця корони

Таємниця корони

Учора у Будинку митрополита відбулась презентація справжнього скарбу — копії корони короля Данила Галицького. Її створювали за зразком єдиного ймовірного зображення справжньої корони — на печатці Юрія І, сина короля Данила. Організатори кажуть — буде на що подивитись. Корона вагою три кілограми зроблена з чистого золота і 700 каратів коштовного каміння. Серед них, зокрема, 16 діамантів і близько п’яти сотень морських перлин. Ураховано і символіку коштовностей: діаманти на короні символізують хоробрість, рубіни — владу і силу, перли служать оберегом від злості й ненависті, цитрин — на успіх. «Близько двох років тому за ініціативи великого магістра ордену Данила Галицького Ігоря Жука ювеліри зі всіх куточків України взялись за створення цієї корони. Вони працювали над копією два роки, — розповіла «УМ» завідувач відділу європейського мистецтва Львівської галереї мистецтв, керівник проекту «Корона Данила Галицького» у Львові Оксана Козинкевич. — Уперше її презентували у Львівському палаці Потоцьких, а тепер і в Києві».

Ставка більша від життя. Чужого

Ставка більша від життя. Чужого

Сучасні українські реалії не дають нашому суспільству жодного шансу мінімізувати проблему соціальної адаптації учорашніх зеків, відтак тривіальне «горбатого могила виправить» має шанс увійти у фразеологічні словники хтозна ще скількох поколінь. Й амністовані чи випущені на волю по закінченню терміну ув’язнення «горбаті» зазвичай беруться за старе. Як це і сталося з двома мешканцями Запоріжжя.

Не спати — читати!

Не спати — читати!

До всеукраїнського тижня бібліофілів у Львові підготували низку власних акцій, найцікавішою з котрих стане експеримент — уперше в історії галицькі бібліотекарі вийдуть у «нічну зміну». Упродовж ночі з 22 на 23 березня у Центральній дитячій бібліотеці школярі сьомих—десятих класів матимуть змогу начитатися досхочу. Цю безпрецедентну акцію проводитимуть із дев’ятої вечора до сьомої ранку в дитячій бібліотеці, що по вулиці Окуневського, 3. Але, на диво, організаторам акції вдасться уникнути хуторянської «просвітянщини» та совдепівського формалізму. Цієї ночі діти зможуть не просто подрімати з книжкою в руках, розв’язуючи літературні тести про «позитивних і негативних героїв у творчості НечуяЛевицького», а й досхочу інтелектуально побавитися у книжковій святая святих. Зрештою, увагу приділять не лише українським класикам, а й казкам та фентезі.

Лютий березень

Лютий березень

Коли повітряні маси проходять через гори, вони витрачають вологу — це знає кожен ще зі школи. А от те, що повітряні маси «витратили» вночі з четверга на п’ятницю, кримському управлінню Міністерства з питань надзвичайних ситуацій довелося розгрібати до самого ранку. Рух Грушевським перевалом, що на трасі Сімферополь—Феодосія—Керч, міг повністю зупинитись через снігопад.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики