Рокіровки Гулліверів

Рокіровки Гулліверів

Минулий баскетбольний уїк–енд подарував одразу кілька яскравих і драматичних шоу. У суперлізі ФБУ відбулося «класичне» дербі Києва й Маріуполя, а амбітна УБЛ провела в Одесі фінал свого першого Кубка — турнір чотирьох найкращих.

Башкирська Європа

Башкирська Європа

Поки більшість провідних «стріляючих лижників» відпочивають після чемпіонату світу в Кореї, представники «другого ешелону», підкріплені незначною кількістю лідерів, змагаються за медалі європейської першості. Континентальний чемпіонат цього року проводять просто на межі Старого світу: російська Уфа стоїть на кордоні азійської та європейської частин Росії.

Останній Колос на китайському снігу

Останній Колос на китайському снігу

Якщо дослухатися до твердження, що Всесвітні студент­ські ігри відкривають переможців майбутніх Олімпіад, то в нашої країни проглядаються непогані перспективи. На 24–й Універсіаді, яка в останній день зими фінішувала в китайському Харбіні, українці не надто виблискували, але й не пасли задніх.

Особливості національного футболу навесні

Особливості національного футболу навесні

Довгоочікувана весна прийшла, а разом із нею поновилося змагання в елітній вітчизняній лізі. Черговий тур потішив змінами в трійці лідерів, а також підніс чергову конфліктну ситуацію, без яких новостворена прем’єр­ліга, здається, просто не здатна існувати.
Матчем туру має стати протистояння в Харкові, де місцевий «Металіст» прийматиме київське «Динамо»: своєрідна репетиція 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Ця зустріч відбудеться в середу, а поки 14 команд уже зіграли стартові поєдинки весняної частини.

Мажорний акорд мінорної сонати

Мажорний акорд мінорної сонати

Перед останніми матчами першої частини сезону вищої ліги Росії настрої в таборі київського «Сокола» панували різні. Уболівальникам хотілося побачити в Броварах яскраве видовище — звісно, зі щасливим для «пернатих» кінцем. Боси столичного клубу, які перед початком чемпіонату ставили завдання потрапити до трійки найкращих, відчули апетит під час їди і вже прагнули зійти на першу сходинку. Головні ж дійові особи, гравці, хотіли отримати від керівництва гроші — хлопцям ще не видали зарплатню за два місяці цього року, а преміальні за перемоги вони вже забули, коли й бачили.

Гасіть світло, брати!

Гасіть світло, брати!

Після експансії промоутерської компанії братів Кличків, К2, в Україну, її філія К2 East Promotions упевнено захопила першість у проведенні турнірів із професіонального боксу. Торік компанія організувала в країні десять вечорів боксу, стільки ж їх заплановано й на цей рік. Перше з цих змагань під назвою Heavyweight Attack («Важковагова атака») відбулося минулого четверга в столичному Палаці спорту. Попри те, що цього дня увагу багатьох любителів спорту було прикуто до виступів футбольних команд у Кубку УЄФА, кілька тисяч уболівальників прийшли подивитися на боксерські поєдинки.

Вік для звершень

Вік для звершень

33 роки — цей вік Христа стає знаменним для нашої збірної з лижних гонок. Саме стільки було уродженці села Дергачі, що на Харківщині, Ірині Тараненко–Терелі, коли вона 23 лютого 1999 року принесла незалежній Україні першу нагороду світового форуму, ставши третьою в гонці на 10 км в австрійському Рамзау. Другої медалі ми чекали 10 років. І от минулої суботи, в останній день зими 2009–го, броварчанка Валентина Шевченко порадувала Україну «бронзою» в лижному марафоні на 30 км ковзанярським стилем.

Всі статті рубрики