Останній Колос на китайському снігу

03.03.2009

Якщо дослухатися до твердження, що Всесвітні студент­ські ігри відкривають переможців майбутніх Олімпіад, то в нашої країни проглядаються непогані перспективи. На 24–й Універсіаді, яка в останній день зими фінішувала в китайському Харбіні, українці не надто виблискували, але й не пасли задніх.

Після стартових здобутків у фігурному катанні, лижних гонках та біатлоні, під завісу змагань знову потішили «стріляючі лижники». На додачу до попередньої «золотої» гонки Олега Бережного, в якій ще троє українців увійшли до десятки найкращих, ми отримали ще одну бронзову відзнаку. Її принесла команда біатлоністів у змішаній естафеті. Людмила Жибер, Валентина Шестак, Антон Юнак та Олександр Колос більше двох хвилин програли збірній Росії і 30 секунд — французам. Якби не зайве штрафне коло, яке через промах мусив пробігти Колос, наші могли б поборотися й за другу сходинку. Ледве не наздогнали Україну білоруси, але до місця на п’єдесталі «сябрам» не вистачило двох секунд.

У жіночому переслідуванні представниця Сумської області Інна Супрун знову показала четвертий результат, які і в спринті.

Таким чином, здобувши за підсумками Універсіади одну золоту, дві срібні та чотири бронзові нагороди, наші студенти фінішували на 13–му місці командного заліку. А перемогли — китайці (18 золотих, 18 срібних і 12 бронзових медалей). Господарі хоч і поступилися росіянам (18+14+19) за кількістю призових місць, але за однакової кількості «золота» представники Піднебесної назбирали більше «срібла». Третє місце — в Південної Кореї (12+7+9).