Чи гідний Київ Євро–2012?

Чи гідний Київ Євро–2012?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Для мене новий футбольний сезон у Києві почався з того, що п’яний контролер стадіону «Динамо» вже на першому пропускному пункті розірвав навпіл квиток мого друга, чим викликав конфлікти на інших «кордонах». Що–що, а цей факт уже напевне варто співвіднести з готовністю Києва до Євро–2012. Але якби ж то «п’яним контролером єдиним»!

«Золото» не в своїй тарілці

«Золото» не в своїй тарілці

Головний легкоатлетичний турнір країни під дахом, за традицією останніх років, відбувається в Сумах. Тутешній манеж Української академії банківської справи не має собі рівних в Україні. На жаль. Бо хотілося б, щоб подібні спортивні споруди з’являлися і в інших містах. Але то вже зовсім інша історія. А наразі гостинні Суми стали справжньою Меккою для нашої «королеви спорту». Кількість учасників зимового чемпіонату України приємно здивувала навіть Федерацію легкої атлетики: очікувалося, що в турнірах дорослих і юніорів змагатимуться загалом близько 500 спортсменів, але на доріжки й сектори в ста номерах програми вийшло 866 атлетів. І це при тому, що державні гроші до спорту ще не дійшли (влада в регіонах вирішила підтримати своїх представників за рахунок місцевих бюджетів).

Дівчата — наліво, хлопці — туди ж

Дівчата — наліво, хлопці — туди ж

Змішана естафета — наймолодший вид програми в біатлоні. Уперше змагання між командами, в яких виступають по двоє чоловіків та жінок, провели в 2003 році, а до програми чемпіонату світу «мікст» був упроваджений у 2005–му. За змішану естафету не нараховують очки в жоден із заліків, але ваги медалей світової першості ще ніхто не скасовував. Тож у Пхенчхані французи, німці, норвежці та багато інших збірних, включно з українською, випустили на трасу найсильніших.

Одним помахом «Крила»

Одним помахом «Крила»

Київський «Сокіл», утративши мотивацію під завісу змагань у російській вищій лізі, дещо загальмував. Перший поєдинок чергового спареного туру, який наші провели позавчора проти московського МХК «Крилья совєтов», став невдалим для українців. «Крильця», що йдуть четвертими, виглядали збалансованішими, відтак здобули мінімальну перемогу — 2:1. Рахунок міг бути більшим, якби гості влучили в порожні ворота після того, як Олександр Сеуканд випустив замість воротаря шостого польового гравця.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хоч і рано почали, та немало утяли

Хоч і рано почали, та немало утяли

Це лише для українського «спорту номер один» середина лютого є мертвим сезоном, а в західноєвропейських країнах національні чемпіонати тривають повним ходом. Під них УЄФА й підлаштовує календар клубних євротурнірів. Тож і вийшло, що у Києві динамівці боролися з іспанською «Валенсією» під акомпанемент лапатого снігу. Відповідно, і футбол віце–чемпіони України продемонстрували «весняний». Легше було харківському «Металісту», адже в італійській Лігурії погода зараз набагато тепліша. Кращі враження залишила по собі й гра підопічних Мирона Маркевича: якщо кияни обмежилися нічиєю, то «Металіст» виграв у «Сампдорії», причому продовжив свою вражаючу серію в Кубку УЄФА без пропущених м’ячів до п’яти (!) матчів. Якщо вчора ввечері успішно зіграв із «Тоттенхемом» донецький «Шахтар», можна прогнозувати футбольну весну, приємну для нас в усіх відношеннях.

Всі статті рубрики