Чи гідний Київ Євро–2012?

20.02.2009

Для мене новий футбольний сезон у Києві почався з того, що п’яний контролер стадіону «Динамо» вже на першому пропускному пункті розірвав навпіл квиток мого друга, чим викликав конфлікти на інших «кордонах». Що–що, а цей факт уже напевне варто співвіднести з готовністю Києва до Євро–2012. Але якби ж то «п’яним контролером єдиним»! Бо чи здатен цивілізований європеєць зрозуміти картину, коли в перерві гри тисячі вболівальників змушені справляти нужду просто на схил поряд із туалетом, бо стадіонні вбиральні з видом на Кабмін не розраховані на таку кількість відвідувачів? І чи погодиться європеєць заради такого «задоволення» підставляти свої нирки під кийки спецпідрозділу «Беркут», котрий викликали згадані вище контролери? А самі контролери, до речі, перед цим не посоромилися справити малу нужду на тому ж схилі поруч із туалетом. Що європеєць зможе зрозуміти — то це зніяковілі посмішки курсантів, вимушених стримувати некерований лайливий натовп біля стадіону...

А все це діялося позавчора ввечері на матчі «Динамо» — «Валенсія». Там же, замість повторів гола оголошували про заміни, а от ім’я вилученого гравця «Динамо» на табло показувати не стали.

Що тут скажеш? Поки всі надсучасні технології діють у нас тільки на словах —не варті ми ніякого Євро. Бо можемо не стерпіти такого сорому на весь футбольний світ. Тож, певно, недарма вже зараз багато хто пропонує перенести Євро–2012 з України в цивілізовану Німеччину.

Олег КОЛЕСНІЧЕНКО