Б’ють і водіїв, і пасажирів

Б’ють і водіїв, і пасажирів

Наприкінці січня виконавчий комітет Кіровоградської міської ради прийняв рішення про підвищення проїзду в маршрутках із 1 грн. 25 копійок до 1грн. 75 копійок. Протести на це рішення міськвиконкому відразу подали в Антимонопольний комітет та Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва. Серед зауважень — прийняттю рішення про тарифи мали би передувати відкриті обговорення з залученням громадськості. Таких обговорень не було. Крім того, економічне обґрунтування тарифу готували самі перевізники, а не економісти міськвиконкому.

Вкрадена екзотика

Вкрадена екзотика

Огороджений металевою сіткою шматок гідропарку, де живуть різні тварини та птахи, користується величезною популярністю як у тернополян, так і у гостей міста. При цьому і проблем у зоомістечка вистачає — коштів на харчування його мешканців постійно бракує, тож співчутливі відвідувачі не раз приносять більше, аніж «у кишені, щоб з руки погодувати».

А на десерт — запах пороху і війни

А на десерт — запах пороху і війни

Ідею створення готелю у військовому стилі «підкинули» співробітники кафедри туризму Ужгородського національного університету (УжНУ), яких власники готелю запросили на консультацію з метою визначити, що ж найкраще привабить нині надзвичайно перебірливих туристів. «Казка» — так спочатку мав називатися невеличкий (усього на вісім кімнат) готель у Воловецькому районі Закарпаття. Відповідним мало бути і його оформлення — так званий «карпатський стиль»: ліси, діброви, гори. Втім зауваження експертів від туризму, мовляв, подібних об’єктів на Закарпатті вдосталь, змусило замислитись про більш оригінальне оздоблення.

І та «щука» — з Кременчука

І та «щука» — з Кременчука

На військову службу цей уродженець Кременчука вирушив зі студентської лави. І за лічені роки пройшов шлях від «зеленого» призовника, котрий умисно не скористався правом на відстрочку від служби до закінчення Харківського політеху, до командира підводного човна Щ–403 на Північному флоті. Саме цей флот опинився «на передовій» протистояння з добірними частинами гітлерівців, які дислокувалися в Норвегії практично з перших днів минулої війни.

Всі статті рубрики