Сюрпризи по–корейськи

Сюрпризи по–корейськи

Хай би що там говорили скептики відносно масштабних змін у кліматі за останні роки, але наслідки потепління проявляються все більше. Через погодні примхи ледь не зірвалися перші старти чемпіонату світу, що почався в суботу в південнокорейському Пхенчхані. За день до спринтерських гонок тут пройшов дощ, а температура піднялася до +15(!), тож стан траси був просто катастрофічним. Організатори кажуть, що подібні вибрики природи стали для них сюрпризом: зазвичай о цій порі року у Пхенчхані прохолодно.
Рятували змагання в авральному порядку: за одну ніч близько п’яти сотень добровольців відновили лижню, розкидавши по маршруту 2000 кубометрів снігу. Але з небесною канцелярією змагатися складно: окрім недоречного сонця, на стрільбищі майже постійно дме сильний вітер, який прогнозують на весь турнір. Біатлон і так частенько називають лотереєю, а в Кореї вона виявилася подвійною.

Погоду в Києві робить південь

Погоду в Києві робить південь

На «фінал чотирьох» Кубка країни Національна федерація знову одночасно зібрала найкращі чоловічі й жіночі клуби. Щоправда, свято баскетболу чимало втратило від проведення у скромному столичному залі «Меридіан». У п’ятницю вболівальники не палали бажанням добиратися майже на околицю Києва, та ще й викладати по 30—50 гривень за можливість побачити «прохідні» півфінали (до того ж усі матчі у прямому ефірі показував «Мегаспорт»). А от на вирішальний двобій чоловіків арена БК «Київ», що вміщує 800 глядачів, не змогла прийняти всіх бажаючих. Місць бракувало і вболівальникам, і журналістам, і навіть гравцям команд — учасниць «фіналу чотирьох».
Торік у Сумах усе виглядало значно привабливіше. Але, очевидно, в часи фінансової кризи інші клуби приймати турнір не хотіли, а ФБУ на оренду Палацу спорту не розщедрилася. Хай там як, від передислокації володарі призів не змінилися — трофеї знову дісталися тим самим клубам із півдня країни.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Оленіана»

«Оленіана»

Традиційний турнір у Донецьку щороку збирає найкращих майстрів світу у стрибках із жердиною. Недаремно на змаганнях, започаткованих 35–разовим рекордсменом світу Сергієм Бубкою, за попередні роки встановлено дев’ять світових рекордів, п’ять континентальних і вісім національних. На цьогорічний, ювілейний, приїхали три олімпійські чемпіони, а в змаганнях чоловіків у сектор вийшли всі призери Пекіна–2008.
І знову не обійшлося без биття найбільших досягнень.

Всі статті рубрики