Через храм — до себе

Через храм — до себе

«Якщо вчитель бере хабар від учня, чи той учень може вирости чесною людиною? Такий учитель робить страшну кривду своїм учням», — нагадав Патріарх Української греко–католицької церкви Любомир (Гузар) на презентації свого першого аудіопроекту — трьох компакт–дисків, об’єднаних під назвою «Дорога до себе». Комплект дисків презентували у Міжнародному виставковому центрі неподалік Патріаршого собору УГКЦ у Києві.

Через Зварича я піду... по–європейськи

Через Зварича я піду... по–європейськи

«Здійснюючи цей крок, я вчиняю так, як вчинив би кожен європейський політик. Нещодавно моє ім’я було втягнуто в корупційну історію з суддею Зваричем. Сподіваюсь, що моя відставка дасть можливість правоохоронним органам на об’єктивне розслідування, а також шанс розібратися в питаннях моєї причетності до так званого корупційного скандалу судді Зварича», — таке обґрунтування своєї відставки за власним бажанням навів у відповідній заяві на ім’я глави держави тепер уже колишній заступник глави Секретаріату Президента — представник Президента у Верховній Раді Петро Олійник. Як повідомляє прес–служба Президента, глава держави вже задовольнив цю заяву, відтак пан Олійник поповнив лави безробітних у країні.

Дорога завдовжки 9 мм

Дорога завдовжки 9 мм

Леоніда Подольського, відомого в місті підприємця, знайшли з вогнепальним пораненням голови в приміщенні приватної фірми «Анабелла», яку той очолював. Першим, хто виявив важкопораненого депутата, був співробітник зазначеної установи. На той момент бідолаха ще був живий — гумова куля, випущена з пістолета травматичної дії (револьвер калібру 9 мм), пробивши череп, пройшла навиліт. Постраждалого відразу доправили до Миколаївської лікарні швидкої допомоги, проте лікарям не вдалося врятувати його життя — травми виявились не сумісними з життям.

Що, гривня, холодно?

Що, гривня, холодно?

Протягом кількох днів Нацбанк продовжує тримати офіційний курс гривні на рівні 7,7 грн. за долар та 10,3 гривні за євро. І це незважаючи на те, що в понеділок торги на міжбанківському валютному ринку завершилися в діапазоні 8,73—8,75 гривні за долар США, 11,62—11,69 гривні за євро.

Заночуєте на «курячих ніжках»

Заночуєте на «курячих ніжках»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У самісінькому центрі міста, на розі вулиць Краківської та Вірменської, за сотню метрів від старовинної окраси міста — готичного Вірменського собору, за півроку таки розпочнуть будівництво нового готельного комплексу. Про це на прес–конференції повідомив головний архітектор Львова Юрій Криворучко. Цей час необхідний для архітектурної «усушки–утруски» проекту лейпцизького професора Хубера Германа, що викликав чималий спротив львівської інтелігенції. І це попри те, що архітекторське бюро «Герман і Валентино» має справді чималий досвід, адже «породило» побудову Нового театру в Зальцбурзі (Австрія) та житлові квартали у німецькому Галлє і столичному Відні.

Ой, болить животик!

Ой, болить животик!

12 січня на Київщині з Фастівського центру матері та дитини до інфекційного відділення обласної дитячої лікарні в місті Боярка з попереднім діагнозом «гострий ентероколіт» госпіталізували шістьох дітей грудного віку. Як повідомили «УМ» у прес–службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, «станом на 7 ранку 13 січня стан їхнього здоров’я був середнього ступеня важкості».

Проштрафились

Проштрафились

За минулий рік у пасажирів Київського метрополітену вилучили 11159 «липових» документів, що не дають права на безоплатний проїзд у метрополітені. Серед фальшивок найбільше студентських проїзних — понад вісім тисяч.

Позика на старість

Позика на старість

Пенсійному фонду України на виплату пенсій за січень цього року потрібно вісім млрд. гривень. 4,5 млрд. грн. із цієї суми вистачило 40% пенсіонерів, які Пенсійний фонд України вже виплатив. На пенсії не вистачає ще 5,5 млрд. грн., які Пенсійний фонд зобов’язаний знайти до 25 січня. «Фактично говорити про те, що Фонд не віднайде ресурси, не варто, — заспокоює голова правління Пенсійного фонду України Віктор Колбун. — Усі пенсії будуть профінансовані». За словами міністра фінансів Віктора Пинзеника, дефіцит фінансів для виплати пенсій буде перекриватися за рахунок безпроцентної позики з держбюджету.

Шукали «Спринтер», а знайшли спритника

Шукали «Спринтер», а знайшли спритника

Їдучи у Вінницю для того, аби провести новорічні свята у друга, 31–річний полтавчанин не думав не гадав, що тут йому доведеться затриматись, причому — проти власної волі. Ще 4 січня він звернувся з заявою в міліцію про те, що у нього вкрали мікроавтобус «Мерседес–Спринтер», залишений біля будинку. Втрату потерпілий оцінив у 35 тисяч доларів, і якби машину не знайшли, він отримав би право на страхове відшкодування її вартості.

Всі статті рубрики