Привітаюся з Каєм, обійму Дюймовочку

Привітаюся з Каєм, обійму Дюймовочку

Учора в Черкасах стартував фестиваль «КриЖталь». На II фестивалі крижаних фігур, котрий стає в місті над Дніпром традиційним і участь в якому беруть скульптори з усієї України, черкащани мають змогу милуватися героями казок данського письменника Ганса Крістіана Андерсена. Відтепер у затишному центральному сквері за Черкаською обласною державною адміністрацією вишикувалися симпатичні герої улюбленого дитячого казкаря: Кай, Герда, Снігова Королева, Дюймовочка, Олє Лукойє, Русалонька та інші — всього 50 льодових фігур, а також казкові звірі, льодові квіти та палаци.

Навчання «по–західному»

Навчання «по–західному»

Луганський національний університет імені Тараса Григоровича Шевченка має одну з найпотужніших серед вищих навчальних закладів країни бібліотеку, фонд якої налічує більше 700 тисяч видань. Щороку ВНЗ витрачає понад півмільйона гривень на придбання літератури для поповнення читацьких запасів. Але підрахунки показали, що це не найбільш раціональний спосіб наповнення інформаційної бази, якої потребує процес навчання.

З руїн — у магазин

З руїн — у магазин

Нагадаємо: ця трагедія сталася 13 жовтня 2007 року. Тоді внаслідок вибуху в житловому будинку №127 по вулиці Мандриківській загинуло більше двадцяти його мешканців, а два під’їзди з чотирьох були повністю зруйновані. Всі потерпілі отримали з різних джерел кошти для придбання нового житла. За превалюючою версією, вибух спричинив побутовий газ. Отож на лаві підсудних опинилися троє керівників відкритого акціонерного товариства «Дніпрогаз». Однак судовий розгляд цієї кримінальної справи зайшов у глухий кут настільки, що навіть запобіжний захід стосовно підсудних довелося змінити на підписку про невиїзд. Тепер же виплив на світ ще один, справді несподіваний, поворот подій довкола тієї НП. Адже вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності родини, яка є... потерпілою внаслідок нашумілого вибуху.

Давайте без сюрпризів

Давайте без сюрпризів

Минулого місяця «УМ» розповідала, як 5 грудня 2008 року тисячі луганчан не змогли вчасно потрапити хто на роботу, хто з роботи додому, а хто й в інших справах — без попередження застрайкувала частина перевізників, які працюють на маршрутних таксі. Загалом на роботу не вийшли 450 мікроавтобусів із 650 зареєстрованих в обласному центрі. Страйкарі вимагали підвищення тарифів на перевезення пасажирів, хоча саме на той момент помітно знизилися ціни на паливо.

Всі статті рубрики