Давайте без сюрпризів

10.01.2009

Минулого місяця «УМ» розповідала, як 5 грудня 2008 року тисячі луганчан не змогли вчасно потрапити хто на роботу, хто з роботи додому, а хто й в інших справах — без попередження застрайкувала частина перевізників, які працюють на маршрутних таксі. Загалом на роботу не вийшли 450 мікроавтобусів із 650 зареєстрованих в обласному центрі. Страйкарі вимагали підвищення тарифів на перевезення пасажирів, хоча саме на той момент помітно знизилися ціни на паливо.

Тоді міське керівництво устами першого заступника міського голови Маноліса Пілавова заприсяглося покарати нецивілізованих страйкарів. Днями прес–служба міськради повідомила про виконання обіцянки. Рішенням міськвиконкому розірвано договори на перевезення пасажирів на постійних автобусних маршрутах загального користування Луганська, укладених із приватними перевізниками. Згідно з оголошенням, загалом у такий спосіб покарано всього три фірми. Крім того, з дев’яти маршрутів знято 14 машин. Слід гадати, їхні водії відзначилися як особливо активні «заколотники».

14 машин із 450, що припинили виконувати свої функції під час грудневого заколоту — лише три відсотки від загальної кількості. А дев’ять маршрутів — це менше чверті з усіх, що діють у Луганську. Зрозуміло, покарати всіх винних у такий спосіб означає просто повторити ситуацію 5 грудня. Однак міська влада нічого не сказала про те, що вона збирається робити, аби форс–мажори не повторилися в майбутньому.