Зимові сльози

Зимові сльози

Святвечір цього року 49–річний житель села Верхній Рогачик, що на Херсонщині, зустрів наодинці у власному будинку. Грошей на те, щоб зігріти себе у святковий час, чоловік не мав. А вранці сусіди знайшли його мертвим. Як розповіли «УМ» у Головному управлінні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Херсонській області, померлих у святкову годину було п’ятеро. «У ніч на 7 січня ми справді зібрали сумний урожай, — розказали в прес–службі. — У Новій Каховці на вулиці знайшли непритомну людину, яка померла дорогою в лікарню. У селі Благодатьєво, в порожньому приміщенні колишнього магазину, знайшли тіло 78–річного чоловіка. Що він там робив — невідомо. Також відомості про смертельні випадки надходили з Чаплінки та Асканії Нової».

Плати, Петре, поки тепле

Плати, Петре, поки тепле

У місті Кіровське Донецької області внаслідок пошкодження на магістралі водогону велика частина населеного пункту залишалася без теплопостачання. Аварійні бригади ліквідували пошкодження, проте мешканці міста ще кілька днів відчували перебої з теплом та гарячою водою у своїх помешканнях. За умов холоднечі, як це часто буває, на жаль, різко збільшився і ризик пожеж та отруєнь чадним газом.

Впав — і затаївся

Впав — і затаївся

Учора курс гривні на міжбанківських торгах учергове впав щодо «головних» іноземних валют. За долар США вже дають 8,6— 8,75 гривні, а за євро — до 11,6 гривні. Пояснюється це все тим же високим попитом на інвалюту серед українських компаній та фінустанов, які мають розраховуватися за своїми корпоративними зобов’язаннями та повертати валютні кредити.

Час рушати на АЗС!

Час рушати на АЗС!

Ціна на найпопулярніший серед українських водіїв бензин 95–ї марки з початку нового року в окремих регіонах уже сягнула 5 гривень 30 копійок за літр, це при тому, що лише два тижні тому його вартість складала щонайбільше 4 гривні 96 копійок за літр. У цілому ж по Україні середній ціновий показник наразі зупинився на позначці 4,86, що становить 0,2 % росту. А вже до кінця поточного місяця експерти прогнозують підвищення вартості пального до шести гривень і пов’язують такі процеси з загальносвітовими тенденціями на ринку нафтопродуктів, де фіксується поступове підвищення вартості нафти. Вартість нафти на українському кордоні зросла від трьох до 13 відсотків. На оптовому ж ринку держави ситуація виглядає загрозливішою — ціни зросли в середньому на 30—35 відсотків.

Пального повно — погода несприятлива

Пального повно — погода несприятлива

Учора вранці в Макіївці несподівано здійснив «тверду» посадку вертоліт. Гелікоптер, який належить клубу «Аеромайстер», упав у полі неподалік тутешньої копальні «Глибока». Очевидці кажуть, що під час падіння він зачепив одну з опор лінії електропередач. Жертв серед населення та руйнувань наземних споруд не було.

Не газом єдиним

Не газом єдиним

Нема лиха без добра. А тому завдяки сусідам, які носяться з пропонованим нам газом, як один зі ступою, і «по–братському» ніяк не складуть йому ціни, чимало підприємств Донеччини завбачливо почали застосовувати проекти альтернативної енергетики. В області вже встигли напрацювати певний досвід використання нетрадиційних джерел енергії: шахтного газу–метану, доменних та коксових газів, відходів сільського господарства, біомаси, а також енергії вітру та сонця.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики