РАХУНКОВА ПАЛАТА

09.01.2009

50 мільйонів гривень кредиту
візьме Ужгородська міськрада для ремонту доріг, оскільки держава критично недофінансовує ці потреби, заявив міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк. Частину цих коштів мають намір витратити на ремонт близько ста внутрішньобудинкових територій, яких усього у місті налічується майже півтисячі. Також гроші спрямують на будівництво щонайменше 20—30 кілометрів доріг.

 

5,5 мільйона українців
узяли участь у святих Літургіях у церквах із нагоди Різдва Христового. За повідомленням Департаменту зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, їхню безпеку забезпечували майже 19 тисяч правоохоронців і понад тисяча військовослужбовців внутрішніх військ МВС України. За повідомленням Департаменту, під час несення варти порушень громадського спокою не зафіксовано.

 

17 тисяч петард
вилучили правоохоронці Житомирщини під час новорічних та різдвяних свят. За словами заступника начальника Управління громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області Юрія Дем’яненка, особливих інцидентів напередодні та під час Нового року правоохоронці не зафіксували: за цей період міліціонери склали близько 600 протоколів про адміністративні порушення, 180 з яких було скоєно в обласному центрі.

 

350 порушників кордону
затримали українські прикордонники лише впродовж першого тижня нового року. За повідомленням Відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації Держприкордонслужби України, у порівнянні з попереднім тижнем зросла кількість контрабандної зброї (5 одиниць), боєприпасів (понад 280 одиниць) і психотропних речовин. Служба, яка охороняє українські кордони, відзначає зростання рівня міграції на закарпатському напрямку, а також більше спроб перетнути державні межі нашої держави за чужими або підробленими документами.

 

100 лікарів
вузьких спеціалізацій потребує Херсонська область. За повідомленням обласного Центру зайнятості, найбільше не вистачає санітарних медиків і ветеринарів. Причому вакансії є як у самому обласному центрі, так і в сільській місцевості, де медиків готові навіть забезпечити житлом. Середня заробітна плата, яку пропонують тим, хто прийде працювати, становить від 764 до 1580 гривень на місяць. Загалом на кінець минулого року Херсонський центр зайнятості повідомляє про 3,2 тисячі вакансій.

 

92 відсотки автозаправок
у Запорізькій області працюють із порушеннями. Зокрема, використовують непридатні прилади вимірювальної техніки, яка фіксує кількість проданих нафтопродуктів. За повідомленням фахівців Державного підприємства «Запоріжстандартметрологія», які моніторили АЗС, такі порушення вимог чинного законодавства зафіксовано на 22 автозаправках регіону, що становить 92% від усієї кількості заправок.

 

20 онкохворих
уже на початку наступного місяця прийме хоспіс у Севастополі. Як повідомив голова Севастопольської міськради Валерій Саратов, відкриття закладу стане першим етапом у реформуванні онкологічної служби міста. Всього для капітального ремонту приміщення за останні два роки було виділено близько двох мільйонів гривень. Влада міста також запевняє, що в подальшому кошти на лікування онкохворих виділятимуться з місцевого бюджету. А головний лікар міського онкодиспансеру Олена Мельниченко додала, що щорічно у Севастополі від страшної недуги помирає близько тисячі осіб.

 

7,8 відсотка
сягнув рівень безробіття в єврозоні у листопаді минулого року проти 7,6% — у жовтні. За повідомленням Євростату, найменше безробітних було зафіксовано у Нідерландах (2,7%), Австрії (3,8%) та Кіпрі (3,9%). Найбільше роботу люди втратили в Іспанії (13,4%), Словаччині (9,1%) та Латвії (9%). Загалом незайнятими в єврозоні у листопаді 2008 року залишалися більш як 12 мільйонів людей.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>