Пакунок «під крапельницю»

Пакунок «під крапельницю»

Для більшості українських дітлахів Новий рік — це обов’язкова ялинка з прикрасами, Дід Мороз та Снігуронька з купою подарунків, казкові вистави, хороводи, конкурси, ковзанка, катання на санчатах та інші цікаві заняття. На жаль, така розкіш доступна не всім. У дитячому онкогематологічному відділенні Київського обласного клінічного онкологічного диспансеру, розрахованому на 40 місць, проходять лікування діти до 18 років. Вони так само хотіли б пограти у сніжки чи потанцювати навколо найвищої столичної ялинки на Майдані, але важка хвороба не випускає їх зі стін лікарні. Та й із подарунками у них інша ситуація...

Донори в погонах

Донори в погонах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Родичі жертв ДТП та людей із гемофілією, батьки онкохворих малюків та пацієнтів, які перенесли хірургічну операцію, рідні жінок, які мають ускладнені пологи — всі ці люди готові віддати шалені гроші за кров, плазму, тромбоцити, еритроцитарну масу чи інші препарати крові. На жаль, знайти ідеально здорового донора для страждальця, який потребує переливання крові чи її компонентів, сьогодні не так легко, як хотілося б. В Україні щодня розбиваються автівки, лягають під ніж хірурга пацієнти, діагностують нові випадки захворювання на лейкемію. За статистикою ВООЗ, до списку людей, які не виживуть без чужої крові, упродовж життя потрапляє кожен третій (!!!) житель планети. А донорами стають одиниці. Кому не вистачає бажання, кому здоров’я не дозволяє.

Озоном по «цукру»

Озоном по «цукру»

Нову методику лікування цукрового діабету, досить популярну в сусідній Росії та країнах Європи, запровадили в Черкаській міській лікарні № 3. Трохи більше року тамтешні ескулапи почали застосовувати озонотерапію у спеціально відкритому кабінеті. Відтоді співробітники цього медичного закладу вже пролікували понад 600 хворих на цукровий діабет. Були серед пацієнтів і діти від 12 років, і люди похилого віку — не тільки черкащани, а й мешканці Дніпропетровська, Полтави та Кіровограда. Тож кабінет, у якому проводять озонотерапію, постійно завантажений.

Всі статті рубрики