Пакунок «під крапельницю»

23.12.2008
Пакунок «під крапельницю»

А ялинку пацієнти онколікарні самі прикрасять... (Фото з сайту www.donor.org.ua)

Для більшості українських дітлахів Новий рік — це обов’язкова ялинка з прикрасами, Дід Мороз та Снігуронька з купою подарунків, казкові вистави, хороводи, конкурси, ковзанка, катання на санчатах та інші цікаві заняття. На жаль, така розкіш доступна не всім. У дитячому онкогематологічному відділенні Київського обласного клінічного онкологічного диспансеру, розрахованому на 40 місць, проходять лікування діти до 18 років. Вони так само хотіли б пограти у сніжки чи потанцювати навколо найвищої столичної ялинки на Майдані, але важка хвороба не випускає їх зі стін лікарні. Та й із подарунками у них інша ситуація...

«Напередодні Нового року ці маленькі страждальці, залишаючись у лікарняних стінах, мріють про подарунки, як і всі діти. Але їхні батьки, які для оплати дорогих медикаментів і діагностичних процедур влазять у борги та розпродують майно, часто не можуть купити своїм малюкам навіть елементарну іграшку або книжку. Тому волонтери та лікарі відділення звертаються з проханням до всіх небайдужих: люди добрі, маленький подарунок, зроблений вами від чистого серця, принесе велику радість важко хворому малюкові, викличе посмішку в його матері, створить святкову атмосферу у відділенні», — звертається до киян волонтерська група «Ми поруч».

Лікарі кажуть, що гарні подарунки та приємні зустрічі піднімають малюкам настрій, а отже, діти швидше одужують. Тому якщо у вас, шановні читачі, виникне бажання допомогти онкохворим дітям (не обов’язково у Києві — таких відділень вистачає по всій Україні), дізнайтеся адресу найближчої лікарні та запропонуйте свій внесок до «мішка Діда Мороза». Що дарувати? Це можуть бути конструктори, пазли та інші головоломки, розраховані на дітей різного віку, яскраві книги, пізнавальні дитячі енциклопедії, набори для дитячої творчості, настільні ігри, іграшкові машинки, літачки, інша «техніка».

Створіть свято для малят, яким так не вистачає позитивних емоцій!