РАХУНКОВА ПАЛАТА

28.11.2008

30 мільярдів доларів щороку
закликав виділяти багаті країни генеральний директор Продовольчої сільськогосподарської організації ООН Жак Діуф на викорінення голоду у світі. Європейський чиновник також висловив упевненість, що ця сума не є надто великою, адже розвинені країни виділяють на підтримку сільського господарства 365 мільярдів доларів, а на озброєння світ витрачає 1 трильйон 340 мільярдів американської валюти щорічно.

 

6 мільйонів євро
виділить нашій державі Єврокомісія і Рада Європи на реформу української судової системи. За словами представника Програм зовніш­ньої допомоги представництва Єврокомісії в Україні Лаури Гараняні, загальна мета програми полягає в наданні допомоги в реформуванні незалежної, ефективної та професійної судової влади в Україні.

 

1968100 осіб
становить нині населення Криму, що на 3 тисячі менше, ніж було на початку поточного року. За повідомленням Головного управління статистики півострова, загальне скорочення обумовлене лише природним зменшенням, яке частково компенсує міграційний приріст населення. Водночас там додали, що кількість новонароджених за дев’ять місяців 2008 року зросла на 5,6 відсотка, а померлих, навпаки, зменшилася на 0,4%.

 

969 злочинів
зафіксували цьогоріч українські правоохоронці у сфері порушення прав інтелектуальної власності. За повідомленням Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України, 491 випадок пов’язаний з фактами незаконного обігу дисків для лазерних систем зчитування, 421 раз міліціонери спіймали на порушенні авторських та суміжних прав, а у 44 випадках зловмисники незаконно використовували знаки для товарів та послуг.

 

880 осіб
мають намір скоротити з початку нового року підприємства Полтави. За повідомленням міськвиконкому міста, звільнятимуть працівників установи, розташовані за межами населеного пункту, а Центр зайнятості вже отримав попередні списки тих, кого буде звільнено. У міськвиконкомі також додають, що безробітних залучатимуть до громадських робіт у місті.

 

400 матросів
Військово–морських сил України у навчальному центрі українського флоту в Севастополі, а також у військових частинах міст Саки та Феодосія цьогоріч склали присягу на вірність українському народу. За повідомленням прес–центру командування українських ВМС, моряків призвали з вісімнадцяти регіонів нашої держави. Після складання присяги близько 55 відсотків проходитимуть службу на кораблях, решта — у берегових частинах.

 

60 відсотків українців
вважають Росію дружньою державою, тоді як сказати те саме про Україну змогли лише 20% росіян. Згідно з дослідженням Всеросійського центру вивчення громадської думки, найбільше громадян Російської Федерації, 50 відсотків, вважають дружньою Білорусь. На самій вотчині Лукашенка росіян любить аж 74% громадян. Найменше в РФ люблять Латвію та Литву — 26% і 11%, відповідно.

 

7–ме місце
посідає Україна за рівнем захворюваності на туберкульоз в Європейському регіоні. За повідомленням прес–служби Міністерства охорони здоров’я України, на даному етапі Всесвітня організація охорони здоров’я зарахувала нашу державу до групи країн з високим рівнем ризику захворювання — 81 особа на 100 тисяч людей. Попереду нас лише Росія, Грузія, Киргизстан, Румунія, Молдова та Казахстан.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>