Знущання газом

Знущання газом

Багатоповерхівка на 140 квартир по вулиці Гром­ницького, 2 у Тернополі — не зовсім звичайна. Десять років тому її здали як кооператив місцевого педагогічного інституту (тепер університет. — Авт). Буквально в перші дні, прагнучи жити і господарювати по сучасному та максимально долучатися до забезпечення комфорту свого житла, мешканці створили товариство співвласників під назвою «Освіта». Об’єднавши людей розумних та інтелігентних — в основному це викладачі та аспіранти згаданого ВНЗ і члени їхніх сімей — воно стало хорошим прикладом того, як можна діяти спільно на благо всіх і кожного. Сьогодні ж ця єдність допомагає людям вести справедливу, але нерівну боротьбу з «Тернопільміськгазом», який фактично знущається над ними, наплювавши на рішення п’яти судів.

Танці з тарифами

Танці з тарифами

Із першого грудня Хмельницький міськвиконком має намір збільшити тарифи на послуги централізованого опалення та підігріву води. Зокрема, один кубічний метр гарячої води за наявності у квартирі лічильника коштуватиме 11 гривень 04 копійки замість нинішніх 8 грн. 28 коп. Подорожчають, звісно, і теплові гігакалорії.

Прокидайся, милая...

Прокидайся, милая...

Починаючи з 17 листопада, тобто з «години Ч», введення суттєво підвищених штрафів за порушення Правил дорожнього руху, кременчуцьким пасажирам «маршруток» доведеться прокидатися раніше і, відповідно, хутчіш поспішати на зупинки, щоб не запізнитися на роботу. Принаймні саме до цього їх позавчора закликали спершу керівники приватних підприємств–перевізників, а потім і чільники транспортного відділу міськвиконкому.

Наталка Полтавка Петрові не рівня

Наталка Полтавка Петрові не рівня

Такий маловтішний висновок випливає з даних, тільки–но оприлюднених Головним управлінням статистики в Полтавській області. До того ж навіть якщо сучасну Наталку Полтавку порівнювати не з теперішнім паном Возним, а з рівним їй за соціальним статусом Петром, порівняння все одно виходить не на користь землячок Івана Котляревського. Бо ж «гендерна дискримінація гривнею» відчутна майже в усіх галузях.

Всі статті рубрики