Вам час — 14 днів!..

Вам час — 14 днів!..

Учора в Києві Президент України Віктор Ющенко провів загальноукраїнську антикризову нараду. Головним і єдиним завданням наради було скоординувати зусилля всіх інституцій, які спроможні прискорити процес подолання кризи, а також узгодити державний курс, спрямований на ліквідацію наслідків кризи.

По мосту як по маслу

По мосту як по маслу

Є хороша новина і погана. Обидві — від міністра транспорту Йосипа Вінського. Хороша в тому, що 1 січня 2009 року через Дніпро відкриють Дарницький міст. Зайве й казати про те, як важливо розвантажити існуючі комунікації між правобережним та лівобережним Києвом. Тож іще один міст — навіть дуже на часі. Роботи із його зведення йдуть згідно з графіком, підкреслив Вінський. Першою в експлуатацію здадуть залізничну частину мосту, після неї — автомобільну. Автомобільна складатиметься з шести смуг, а загальна довжина мосту сягатиме понад кілометр. Тож відразу після бою курантів і новорічних привітань Президента — покатаємось із вітерцем.

Корови на ялинці

Корови на ялинці

До свят ще півтора місяця, а в Головному управлінні культури і мистецтв КМДА вже кипить робота. Тут готуються до зимових фестин країни — Нового року та Різдва. Зокрема, монтаж новорічної ялинки розпочнуть уже 7 грудня. Завершать усі роботи за два тижні до Нового року. За цей період 20–тонний металевий каркас ялинки наповнять 450 маленькими ялиночками, які місто отримає за рахунок планової санітарної вирубки лісу. Нагадаємо, в 2007 році екологічні організації просили столичну адміністрацію встановити на Майдані штучну ялинку замість живої. Але вартість такого дерева і його установки складає три мільйони гривень, а кошти на ці витрати в бюджеті не передбачені, йдеться у повідомленні КМДА.

Морські піхотинці карпатського гарту

Морські піхотинці карпатського гарту

Галичани здавна, від княжих дружинників до повстанців УПА, вважалися надійними захисниками Вітчизни. Нинішніх молодих прикарпатців, як підтвердив «УМ» старший офіцер Івано–Франківського військкомату, майор Тарас Шкабрій, у сучасній українській армії теж цінують за дисциплінованість, патріотизм і сумління. Відтак цьогоріч у листопаді півсотні найбільш підготовлених місцевих юнаків відбули у Севастополь для проходження служби в морській піхоті ВМС України. Як свідчить історія, військовослужбовці з гірського краю впевнено почуваються не тільки на суші, а й на морі.

У школу не піду. Там холодно

У школу не піду. Там холодно

Як розказав «УМ» заступник голови Івано–Франківської обласної ради Юрій Романюк, з десяти дошкільних навчальних закладів міста Калуш опалюються лише три, а з дев’ятнадцяти середніх — п’ять. Учні — на канікулах, а повернуться в школи тоді, коли в їхніх навчальних приміщеннях стане тепліше. «Ситуація надзвичайно критична. Єдина калуська ТЕЦ відключена за борги. Саме вона і давала тепло 60 відсоткам споруд міста», — розказав пан Романюк.

І знову бій за НАТО

І знову бій за НАТО

Цими днями, одночасно в Києві й у Таллінні фактично починаються переговори між Україною та НАТО, які в грудні повинні завершитися чітким «так» або «ні» наданню Україні Плану дій щодо членства в альянсі (ПДЧ). Учора до Києва прибула військова делегація НАТО на чолі з начальником штабу Стратегічного командування альянсу з операцій генералом Карлом–Хайнцем Латером. Мета візиту — ознайомитися з тим, як українські військові виконують угоди про співробітництво з Північноатлантичним блоком, зокрема Робочий план військового комітету Україна—НАТО на 2008 рік.

Димна суміш

Димна суміш

Як розповіли «УМ» у прес–службі Полтавської міської ради, в старому 12–поверховому корпусі заводу «Знамено» будівельники складали сміття й різний непотріб. Напевне, через необачність будівельників ВПК, у купі зайнявся вогонь. Густий дим укрив вулиці поблизу корпусу на три дні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики