Претензійний Гофман

Претензійний Гофман

Відомий польський кінорежисер Єжи Гофман, що здійснив презентацію в Одесі свого нового 4–серійного фільму «Україна. Становлення нації», має претензії до дер­жавних структур, передусім до Держдепартаменту інтелектуальної власності й Міністерства культури і туризму, які, на думку Гофмана, нібито порушують його авторські права. Про це він заявив після прем’єрного показу кінострічки, зауваживши, що практика, коли різні телекомпанії демонструють кінофільми «Вогнем і мечем», «Знахар» та інші без оплати авторської винагороди, є неприйнятною.

Наказом Кондратюка. Іменем — Сталіна

Наказом Кондратюка. Іменем — Сталіна

Якщо спробувати виділити у Вінницькій області найбільш партизанські місця, то, без сумніву, на першому місці опиниться Іллінецький район. Саме тут, у Шабелянському лісі, базувалася третя партизанська бригада, якою командував Анатолій Кондратюк і яка носила ім’я Сталіна. Згодом ця територія стала головним пам’ятним місцем для колишніх «лісових месників», а нині тут вирішили створити меморіальний історико–культурний комплекс «Партизанський край».

Останні герої

Останні герої

Навіть партизан–марксист Че Гевара схилявся перед їхньою стійкістю: «Яка армія може похвалитися тим, що ще протягом десяти років по закінченні Другої світової війни могла вести бойові дії без підтримки ззовні? УПА виявилася найстійкішою». Останній бій, 12 жовтня 1959 року, біля хутора Лози Підгаєцького району на Тернопільщині, прийняли троє: член По­дільського окружного проводу ОУН Петро Пасічний, його дружина Марійка Паль­чик та боєць Олег Цент­нарський. Днями біля меморіального знака, який відкрили минулого року, священики відправили панахиду, керівництво району й області, а також представники громадських організацій поклали квіти.

На війну з лісовозами

На війну з лісовозами

Із несподіваною наполегливістю жіноцтво невеличкої, розташованої в Рожнятівському районі, Лецівки, в якій мешкає чотири сотні селян, взялося захищати свої права на чисту воду в гірській Пабовиці, котра протікає через їхній населений пункт. Справа в тому, що лецівчанки з давніх–давен традиційно щосуботи масово виходять на береги річечки з оберемками одягу та постільної білизни, аби випрати їх у донедавна прозорих проточних водах, бо пральні машини для них залишаються недосяжним благом.

Народи собі Червону Шапочку

Народи собі Червону Шапочку

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не дочекаєшся ту Червону Шапочку з гарячими пиріжками, подумала бабуся. І вирішила народити сама своїх онуків. Це не тому, що 56–річна американка Джасі Даленберг собі довіряє більше, ніж доньці. А тому, що, за медичними показаннями, її донька Кім не може виносити дитину, отож бабусі й довелося стати сурогатною матір’ю власних трьох онуків. Лікарі взяли доньчині яйцеклітини і шляхом екстраткорпорального запліднення (більш відомого в нашій країні як «дитина з пробірки») перенесли зародки в утробу мадам Джасі.

Комсомол Голодомору не товариш

Комсомол Голодомору не товариш

Звернення до депутатів облради, що народилося в сумській громадській організації «Центр досліджень регіональної політики», активно підтримали інші патріотичні громадські осередки та політичні партії. Майже двадцять підписів цих структур уже поставлено під документом, у якому висловлюється різка незгода із рішенням сесії.

Зігрітися, щоб... не вижити

Зігрітися, щоб... не вижити

Тіла трьох людей знайшли запорізькі рятувальники. Цього разу все сталося тихо і без вибухів: троє мешканців села Широке в приватному житловому будинку отруїлися чадним газом. На жаль, рятувати людей було вже пізно. Як повідомили «УМ» у прес–службі МНС, трагедія сталась через порушення правил експлуатації газової колонки.

Міносвіти: йдемо на «зачистку»

Міносвіти: йдемо на «зачистку»

Нещодавно «УМ» писала про філію університету «Україна» в місті Горлівка Донецької області. Очільники тамтешнього приватного відділення розмістили в місцевій газеті оголошення, в якому відкритим текстом заохочували абітурієнтів подавати документи для вступу, незалежно від того, чи витримали вступники вимоги Міносвіти, набравши під час зовнішнього незалежного оцінювання необхідну для вступу у ВНЗ кількість балів. Тоді «УМ» також з’ясувала, що принаймні для філій «України» явище неналежного дотримання вимог вступної кампанії не обмежувалося тільки Горлівкою.

Всі статті рубрики