Хліб пахне порохом

Хліб пахне порохом

«Бачили машину біля хлібозаводу? — запитує виконуючий обов’язки голови правління ВАТ «Сумський хлібокомбінат» Анатолій Кісіленко. — Такі стоять біля усіх наших підрозділів... «чергують». Кажуть, їм платять тисячу на день, так що стоятимуть. Цілком імовірна нова рейдерська атака...».

Новий рік зустріли у вибоях

Новий рік зустріли у вибоях

Поки мешканці колишньої всесоюзної «кочегарки» після офіційного початку опалювального сезону досі сушать голови над майже гамлетівським питанням — бути чи не бути теплу в їхніх оселях — земляки–гірники окремих шахт збільшили темпи видобутку вугілля, що є символом того ж таки тепла. Приміром, посеред «бабиного літа», що в середині жовтня завітало на Донеччину, відразу дві шахти ДП «Макіїввугілля» відзвітували про дострокове виконання планового завдання на поточний рік.

Навіщо Криму меноніти?

Навіщо Криму меноніти?

У контракті, який нещодавно підписала республіканська асоціація фермерів і землевласників Криму з «МЕДА» — організацією економічного розвитку менонітів Канади, присутня лише бізнесова складова. (Меноніти — члени християн­ської релігійної секти, що виникла в 30–х роках XVI століття у Нідерландах як відгалуження секти анабаптистів. Меноніти проповідують покірливість, непротивлення злу, пацифізм. Назва секти пішла від імені засновника Менно Сімонса. — Авт.). Заможні адепти секти, котрі водночас у світському житті у себе на батьківщині серйозно займаються аграрною сферою, беруться безвідплатно профінансувати спорудження і оснащення у сільській глибинці півострова, а також Запорізької області, сучасних овочесховищ, придбання посадкового матеріалу тощо. Проект розрахований щонайменше на п’ять років, а його вартість становитиме десять мільйонів доларів США.

Всі статті рубрики