«Адекватна» жорстокість?

«Адекватна» жорстокість?

Хто бачив «лайфовий» репортаж із місця події у викладі майже всіх національних телеканалів, хіба що зайвий раз переконався: нашому «Беркуту» більш близька і зрозуміла команда «фас!». Його вишколеним здорованям, схоже, «по барабану» — мати справу з сільськими трудівниками, ветеранами війни, котрі домагаються у властей справедливості, чи збудженими алкоголем хуліганами або футбольними фанатами — безсердечно «пакують» геть усіх без розбору! Як це, власне, й було під час резонансного розблокування пішохідного переходу на автотрасі Сімферополь—Севастополь минулої п’ятниці, про що повідомляла «УМ». Ясна річ, самі правооохоронці відповідають: мовляв, реагували на ситуацію в рамках правил і закону. Ось їхня версія інциденту, оприлюднена відділом зв’язків із громадськістю.

Тихе полювання: хто кого?

Тихе полювання: хто кого?

Поки затяті грибники ходять на тихе полювання, медики і рятувальники щосили б’ють на сполох: хвиля отруєнь грибами накрила всю країну. Лише протягом останніх вихідних у Херсонській області від отруєння грибами на лікарняних ліжках опинилося восьмеро людей. З них двоє померли, а за життя ще чотирьох горе–грибників і досі борються реаніматори. Проте любителів поласувати лісовими дарами така НП не зупиняє. Як повідомляють у Херсонській обласній санепідемстанції, лише з початку року в області зафіксовано 62 випадки отруєнь грибами, серед постраждалих — 12 дітей. За цей час померли троє грибників.

Сонна ДТП

Сонна ДТП

Головні винуватці дорожньо–транспортної пригоди на авторасі Чорноморськ — Євпаторія, двоє чоловіків із села Веселівка, навіть після приїзду ДАІ не думали прокидатися. Коли ж їх стусанами привели до тями, чоловіки відразу не могли второпати, що навколо діється. Лише після того, як хміль дещо розвіявся, до власника скутера та його пасажира дійшло: їхній нічліг на проїжджій частині ледве не призвів до смерті 52–річного водія «Ланоса».

... А в Києві дядько

... А в Києві дядько

Уперше в історії США на місце в Палаті представників Конгресу США претендує кандидат, «народжений у СРСР», стверджує «Лєнта.ру». Це 47–річна правник Марина Кац, яка висувається в 13–му окрузі штату Пенсильванія від Республіканської партії.

Сальний торт

Сальний торт

Мода на «найбільше» захопила в полон чимало українських міст: найбільший вареник, найбільша галушка, найбільший пиріг тощо. У погоні за славою Луцьк свій вибір зупинив на салі. У неділю тут відбувся вже третій чемпіонат «Із любов’ю до сала». Луцьк устиг увійти до Книги рекордів України своїм найбільшим і найдовшим салбургером, а тепер замахнувся й на світовий рекорд.

Полтавський бій і полтавський міф

Полтавський бій і полтавський міф

У Полтаві відбулося заключ­не виїзне пленарне засідання дводенної міжнародної науково–практичної конференції «Іван Мазепа та його доба: історія, культура, національна пам’ять». Влаштували її Національний університет «Києво–Могилянська академія» та мерія обласного центру на виконання указу Президента Віктора Ющенка «Про відзначення подій, пов’язаних із воєнно–політич­ним виступом гетьмана України Івана Мазепи та укладенням українсько–шведського союзу» і згідно з планом заходів із підготовки до відзначення 300–річчя Полтавської битви.

Соколи не полетіли

Соколи не полетіли

Днями з України через міжнародний аеропорт «Бориспіль» намагались вивезти соколів–балобанів, занесених у міжнародну Червону книгу. Як повідомляє прес–служба Держ­прикордонслуж­би України, правоохоронці дізнались про можливу контрабанду птахів заздалегідь, зі «своїх» оперативних джерел. Цінний вантаж знайшли під час оформ­лення літака. «Справді, в п’ятницю рейсом «Київ—Да­маск» намагались перевезти в Си­рію рідкісних соколів–балобанів, — підтвердила «УМ» заступник начальника прес–служби Державної прикордонної служби України Ольга Перехрест. — Птахів, захованих у двох дорожніх сумках, одна зі стюардес мала намір передати громадянину Сирії».

Від кузова — до «кубла»

Від кузова — до «кубла»

Лише завдяки одному підозрілому авто тернопільським правоохоронцям удалося вирахувати, що називається, самісіньке «кубло» автокрадіїв, що розташовувалося на пересічній СТО Луцька. Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю обласного управління міліції Тернопільщини, усе почалося з банальної зупинки автівки працівниками ДАІ в Чорткові та її перевірки. У інспекторів одразу з’явилися сумніви щодо первинності походження номерів кузова. Окремі нюанси просто впадали в досвідчені очі правоохоронців. І дійсно, вже невдовзі проведена експертиза однозначно засвідчила: номери кузова «перебиті», тобто підроблені.

Всі статті рубрики