Стукайте, і вас почують

Стукайте, і вас почують

Боротьба з корупцією — справа гідна. А щодо методів, то тут можна посперечатися. Мер Києва Леонід Черновецький, приміром, пропонує киянам активно користатися «урядовим зв’язком» — номером 051, «Call–центром», створеним спеціально для вислуховування скарг від городян. Про факти здирництва, про намагання злупити з вас хабар слід повідомляти саме туди — у телефонну слухавку. «Якщо уряд не може боротися з корупцією в масштабах усієї України, то я зроблю це в Києві. Корупція як явище має бути ліквідована», — грізно заявив Черновецький. І додав, що особисто контролюватиме всі звернення від постраждалих.

Розпродаж, який не вдався

Розпродаж, який не вдався

У «Промінвестбанку» проблеми значно серйозніші, ніж передбачалося. Як відомо, раніше Національний банк України виділив цій фінансовій установі п’ять мільярдів гривень під заставу акцій — аби вивести «промисловця» з кризи. Проте очікуваного поліпшення його фінансового стану вкладники так і не дочекалися — банк і далі тріщав по швах. Тож Нацбанку нічого не залишалося, як вжити більш радикальних заходів — увести в установі тимчасову адміністрацію й накласти мораторій на видачу внесків. Рішення ухвалювали в екстреному порядку ввечері 7 жовтня. Главою адміністрації став заступник голови Нацбанку Володимир Кротюк.

Флот наш, кораблі — американські?

Флот наш, кораблі — американські?

Питання технічного оснащення українського військово–морського флоту може вирішитися у зовсім несподіваний спосіб: американці готові передати деякі свої військові кораблі ВМС України. Про це оголосили міністри оборони США Роберт Гейтс та України Юрій Єхануров. За словами пана Гейтса, американський уряд зараз розглядає можливість передачі кораблів українським військовим. «Я хочу зауважити, що це складне питання, яке потребує відповідного ухвалення з боку Конгресу. Це не справа кількох місяців», — зазначив керівник американського оборонного відомства. Він також додав, що консультації з цього питання тривають, і їх наступний раунд на рівні міністерств оборони обох країн відбудеться в США, у місті Сан–Дієго, штат Каліфорнія.

Земля «пливе»

Земля «пливе»

5—6 жовтня на Івано–Франківщині пройшли сильні дощі, внаслідок чого, як учора повідомляла «УМ», ґрунтові води та більшість річок знову піднялися. Наразі найбільше постраждало місто Тисмениця та прилеглі села, де станом на вчора були підтоплені вже 92 житлових будинки, 101 підвал, 338 присадибних ділянок та 3,2 гектара сільськогосподарських угідь, повідомляє прес–служба МНС. Близько двох сотень людей евакуйовано з їхніх домівок: у кількох селах мусили тікати до родичів і сусідів 59 осіб, а в самій Тисмениці альпіністи МНС на катамарані та водні рятувальники на човнах перевезли 137 осіб через річку Ворона, яка вийшла з берегів. Наразі з затоплених будинків відкачують воду — еменесники пройшли вже 82 підвали.

Здрастуй, дядечко Мороз

Здрастуй, дядечко Мороз

Справжня осінь давно заявила про свої права, хоча подекуди й досі цвітуть яблуні, черемха і каштани. Все ж тепло поступово залишає нас. Уже завтра вночі українцям, окрім жителів півдня, слід вмикати обігрівачі: температура опуститься до 1—6° тепла. «Похолодання вдень не передбачається, лише дещо знизиться нічна температура, — запевнила «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеоцентру Людмила Савченко. — І все ж до вихідних зберігатиметься гарна погода».

Стоїть, співаючи

Стоїть, співаючи

Учора в центрі Києва під звуки невмирущого «Реве та стогне Дніпр широкий» відкрили пам’ятник найкращому виконавцю цієї пісні — Івану Козловському (1900—1993). І тепер усі бажаючі можуть побачити відомого співака, відтвореного в бронзі архітектором Анатолієм Ігнатченком у сквері на провулку, що названий ім’ям нашого талановитого земляка.

Не буде грошей — посаджу сина

Не буде грошей — посаджу сина

Про затримання корумпованої судді Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполь, що на Донеччині, «Україні молодій» повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ, начальник ГУБОЗ МВС Володимир Бедриківський. За його словами, працівники Антикорупційного бюро ГУБОЗу спільно з донецькими убозівцями та співробітниками Генпрокуратури затримали хабарницю в мантії днями «на гарячому», коли ця 50–річна жіночка отримала другу частину хабара — 1600 доларів США.

Нацбанк у похід зібрався

Нацбанк у похід зібрався

Експерти не встигають за динамікою зростання долара до гривні, мов повільні боксери за надто активним коментатором. На питання «коли ж долар зупиниться?» різні аналітики відповідають зовсім по–різному.

Всі статті рубрики