Росії дали висловитися

Росії дали висловитися

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) на своєму позавчорашньому засіданні проголосувала за пропозицію не позбавляти російську делегацію слова в дебатах стосовно кризи, яка виникла внаслідок інтервенції Росії до Грузії. Призначений доповідачем із цього питання швейцарець Андреас Гросс рекомендував не призупиняти повноваження делегатів від Росії, і більшість депутатів ПАРЄ прислухалися до його поради: 114 парламентаріїв проголосували за цю пропозицію, 20 висловилися «проти», 10 утрималися. Керівництво російської делегації погрожувало виходом Росії із Ради Європи, якщо повноваження делегатів будуть піддані сумніву.

«Штірліци» перебрались до Богемії

«Штірліци» перебрались до Богемії

Чеська служба контррозвідки (БІС) у своєму щорічному звіті за 2007 рік, оприлюдненому минулого тижня, звинуватила російські спецслужби у шпигунстві проти Чехії. Згодом цю інформацію підтвердила й військова розвідка Чеської Республіки. «Агенти Кремля через свої дипломатичні та економічні структури є традиційно найактивнішими на території Чеської Республіки, — говориться у звіті. — Вони активно намагаються викликати неприязнь громадськості до розміщення в країні системи американської ПРО. Тривають спроби отримати приховані канали впливу на державну та політичну сферу ЧР, контактувати, інфільтрувати та впливати на осіб і суб’єктів (передусім зі сфери суспільного життя, політики та мас–медіа), до яких дослухається громадська думка». Чеські контррозвідники стверджують, що метою росіян також є створення враження, що у Європі під патронатом НАТО та ЄС відтворюється нацизм і заперечення вирішальної ролі СРСР у перемозі над нацизмом у Другій світовій війні та порятунку Європи: «Російська кампанія має на меті порушити єдність ЄС та НАТО, ізолювати США чи принаймні викликати ізоляціоністські настрої».

Як сенатори кризу задавили

Як сенатори кризу задавили

Сенат США позавчора пізно ввечері схвалив терміновий план порятунку американської фінансової системи. За нього проголосували 74 зі 100 сенаторів. Законопроект надає міністру фінансів США право негайно вилучити з бюджету 250 млрд. доларів для викупу активів та стабілізації фондових ринків. Ще 100 мільярдів може надати Мінфіну на ці цілі президент, а решта 350 млрд. доларів можуть бути виділені за рішенням Конгресу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики