Зустрічаємо по–королівськи

Зустрічаємо по–королівськи

Довгоочікувані гості прибули до столиці ще вчора вдень. Одразу по прильоту королівське подружжя направилося до секретаріату Президента, де на ґанку на них уже очікували Віктор Ющенко з дружиною. Після урочистої зустрічі у будинку Городецького, що на Банковій, відбулися спільні українсько–шведські переговори. Зокрема, з шведським королем планувалося обговорити відзначення у 2009 році 300–річчя Полтавської битви.

Нефайна «Фаїна»

Нефайна «Фаїна»

На борту викраденого піратами Сомалі судна «Фаїна» розгортається справжня драма. Минулої ночі з невідомих причин тут відбулася перестрілка, під час якої загинули троє піратів. Члени екіпажу, на щастя, не постраждали. Як повідомляють деякі ЗМІ, «стрілянина виникла між піратами, які щось не поділили між собою». Наразі горе–судно перебуває в районі міста Хобьо. За ним ведуть спо­стереження есмінець ВМС США «Ховард» і кілька інших військових кораблів. Вони стежать за тим, аби пірати, які вимагають 20 мільйонів доларів викупу, не почали розвантажувати військове устаткування, — 33 танки на борту та ще багато іншої техніки. Крім того, над викраденим українським судном «Фаїна» літають вертольоти.

А щоб ти луснув!

А щоб ти луснув!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уже кілька днів мешканці Донбасу можуть спостерігати дивну як для нинішнього дня картину: величезні черги під банкоматами та банківськими відділеннями. Щоправда, лише під тими, на яких зображено логотип «Промінвестбанку». Чутки, що ця фінустанова — фактично банкрут, з’явилися ще на вихідні, але досі їх не можуть ні підтвердити, ні заперечити.

Пам’ять на столі

Пам’ять на столі

«Суспільство мало знає про Український інститут національної пам’яті», — ця теза стала провідною вчора під час «круглого столу», зініційованого редакцією газети «Україна молода». Кільканадцять знаних істориків із різних наукових інституцій і різних областей України спільно з керівництвом УІНП дискутували про причини «відмежованості» громадськості від цієї установи. Інститут працює і продукує певні ідеї. Але чому газетярі й телевізійники мало цікавляться результатами діяльності інституції, створеної для громадянської освіти й віднайдення спільного історичного поля нації? І в чому причина того, що українська сторона в особі УІНП «із затримкою» реагує, скажімо, на архівні провокації ФСБ і неадекватні заяви МЗС Росії? Ці та багато інших питань порушували учасники «круглого столу», дослідники складних тем історії ХХ століття — Голодомору, Голокосту, депортації кримських татар, які чи не вперше зібралися разом.

Два життя за одну золоту монету…

Два життя за одну золоту монету…

Для того, щоб розкрити жахливий злочин, співробітникам Головного управління обласної міліції Полтавщини знадобилося лише кілька днів.Нагадаємо, що тиждень тому в Нових Санжарах по–звірячому було забито до смерті журналіста–пенсіонера місцевої газети «Світлиця» 80–річного Віктора Валяєва та його 81–річну дружину Ольгу. Раніше міліція припускала, що стареньких багато разів били обухом по голові, але тепер слідчим напевно відомо, що знаряддям убивства був молоток.

Осінній синдром: жовте листя і жовтяниця

Осінній синдром: жовте листя і жовтяниця

Хвороба, що має понад 13 форм та підвидів, вражає печінку й передається від людини до людини при недотриманні елементарних правил гігієни. Наразі йдеться про найлегший і водночас найпоширеніший різновид гепатиту. Хвороба Боткіна — так інакше медики класифікують захворювання на гепатит А. З підозрою на ураження саме такою його формою у центральну лікарню міста Коростень госпіталізовано шістьох учнів місцевої школи №13, разом із ними на лікарняне ліжко потрапила й учителька. Також лікарі продіагностували двадцятьох однолітків і однокласників хворих — так звану групу ризику. Враховуючи попередні результати обстежень та перебіг хвороби, лікарі радять не хвилюватись та не робити передчасних висновків.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Вища освіта — не богадєльня»

«Вища освіта — не богадєльня»

«Ми врахували практично всі побажання щодо вступу до ВНЗ, які надходили від людей», — сказав, розпочинаючи вчорашню прес–конференцію, Іван Вакарчук. Головною відмінністю нових умов є те, що вони затверджені вже у вересні, а не в лютому, як минулого року, тому у старшокласника є більше часу для того, щоб підготуватись до вступу. Змінилася кількість предметів, доступних для тестування. Зникли «Правознавство» та «Основи економіки», бо їх усе одно починають вчити у вузах «з нуля». «Ми залишили тільки фундаментальні дисципліни», — зауважив міністр. До фундаментальних потрапили й іноземні мови: англійська, іспанська, німецька та французька. Вцілому ж тепер абітурієнт зможе складати п’ять дисциплін — раніше було лише три.

Всі статті рубрики