Зброя за «піастри»

Зброя за «піастри»

Цього разу до сомалійських піратів потрапила здобич, що може виявитись їм не «по зубах». Корабель «Фаїна», захоплений 25 вересня, про що «УМ» писала в номері за суботу, перевозив 30 танків Т–72 із запчастинами та цілий арсенал зброї. Про це ще наприкінці повідомив міністр оборони України Юрій Єхануров. Зброя мала потрапити в Кенію, але, за умовами договору, наразі все ще є власністю України.

Погуркочемо на славу

Погуркочемо на славу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тривають масштабні командно–штабні навчання ЗС України «Морський вузол». У рамках їх другого — практичного — етапу українські вояки тренуються на кримських військових полігонах. На полігоні «Чауда» вчора, 29 вересня, вперше за останні 10 років було проведено стрільби з систем залпового вогню «Смерч».

Їжте, дітки,.. бацилу

Їжте, дітки,.. бацилу

Деякі з малюків, за свідченням їхніх батьків, почали погано почувати себе ще ввечері минулої середи, після того, як вживали йогурт. Одним із головних «підозрюваних» стала і горохова каша зі сметаною та кефіром ( чи не дивне взагалі поєднання для дитячих шлунків? — Авт.). Відтак уже наступного дня містечком пішли чутки про масове отруєння дітей у місцевому дошкільному закладі «Ромашка». Дев’ятнадцять із них, віком від двох до шести років, були шпиталізовані до лікарень Скалата та районного й обласного лікувальних центрів із діагнозом «гостра кишкова інфекція».

За коней відповісте

За коней відповісте

В Україні вперше судили не злодія чи вбивцю, а просто безвідповідальну людину. Черняхівський райсуд Житомирської області визнав винним Віктора Ясинського у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України за фактом жорстокого поводження з тваринами. Жертвами людської байдужості й безвідповідальності стали породисті коні племінного господарства в селі Очеретянка Черняхівського району. На той час у господарстві приватної фірми зареєстрували 42 коней породи «українська скакова». Протягом 2005—2007 років із державного бюджету підприємцям виділили 80 тисяч гривень на племінну роботу. Ці кошти планувалося спрямувати й на годівлю тварин, але коні вмирали від голоду.

«Толстой» на дні

«Толстой» на дні

У суботу вранці неподалік берегів Болгарії затонув суховантаж з громадянами України. Внаслідок сильного, як для Чорного моря, шторму (сила вітру становила 12–17 метрів на секунду, висота хвилі — 1,2—2 метри) зазнало аварії судно «Толстой». Незважаючи на промовисту назву теплоходу, встановлено, що судно належить американській компанії Pegasus Shipping Co, яке йшло під прапорами Північної Кореї, проте екіпаж виявився слов’янським: на борту перебувало дев’ять українців та капітан–росіянин. Судно вийшло з російського порту Ростова–на–Дону 18 вересня, завантажене металобрухтом загальною вагою 2 тисячі 586 тонн. Кінцевим місцем призначення зазначався турецький порт Немрут.

Нахмана повернули хасидам

Нахмана повернули хасидам

Учора іудеї святкували новий, 5769 рік, «Хесед Арьє». Саме стільки літ тому, вважають вони, був створений світ і перша людина. Напередодні Глава Української держави Віктор Ющенко привітав хасидів з єврейським Новим роком. «Це свято покаяння, оновлення й очищення душі. Це час етичного й релігійного осмислення добрих справ, усіх вчинків і дій за минулий рік та налаштування на праведне життя в році наступному», — ідеться у вітальному слові Президента.

Моя залізна Україна

Моя залізна Україна

Цими вихідними у Львові буквально продзвенів традиційний фестиваль ковальського мистецтва «Залізний Лев–2008». Захід на тему «Моя Україна» зібрав підкорювачів заліза зі всієї України. Головним завданням десяти кращих майстрів було з півтонни заліза створити карту країни.

На «двоколісний» — через автошколу

На «двоколісний» — через автошколу

Новий закон обіцяє, що рух на дорогах України стане трохи менш «броунівським». Крім збільшення штрафів, в українському законодавстві з’явились і нові категорії водіїв: А1, В1, С1, D1, D, ВЕ, С1Е, СЕ, D1E, DE та Т. Серед них — і окрема категорія для водіїв на моторолерах — B1 . Отже, купивши за доступною ціною моторолер, людина має складати іспит у автошколі й отримати на нього права. Це, безумовно, вплине на кількість «двоколісних» на українських автошляхах.

Як козаки весілля гуляли

Як козаки весілля гуляли

Днями в селі Великі Будища Диканського району урочисто відкрили Музей весілля. Стрічку на входинах перерізали справжні молодята — Марія та Денис Старостіни. Та все ж головними героями музейної експозиції, створеної за підтримки місцевої і районної влади, стали пращури тих земляків, які стають на весільний рушник у наш час, та... Історія. Адже Великі Будища — село козацьке. У середині ХVІІ століття воно стало сотенним містечком Полтавського полку. А козаки, як відомо, вміли гуляти весілля...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики