Право читати свіжі новини

Право читати свіжі новини

Рада Нацбезпеки та оборони нещодавно визнала: ми дуже погано вміємо захищати поле від психологічних упливів та пропаганди ззовні. Соціологічні опитування показують, що суб’єктивну точку зору тих чи інших закордонних діячів українці сприймають як істину. Це й не дивно, оскільки інформаційне поле ми віддаємо усім, хто захоче його взяти. Вітчизняні друковані ЗМІ розповсюджуються переважно в містах через систему роздрібу, а сільські території іноді взагалі залишаються без преси, інтернету та з дуже обмеженим переліком телеканалів.

Зона корисної мерзлоти

Зона корисної мерзлоти

Учора в Черкаській області з робочим візитом побував Президент Віктор Ющенко. У селі Водяники Звенигородського району його чекали люди з усього Шевченкового краю: там глава держави відкрив сучасний завод із глибокого заморожування фруктів. «Цей проект унікальний не лише в тому, що сюди вклали 50 мільйонів гривень вітчизняних інвестицій. Його особливість ще й у тому, що він підніматиме поле й сад та годуватиме сім’ї тисяч селян», — зазначив на урочистому відкритті нового підприємства глава держави.

Храм із руїн

Храм із руїн

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Скромна будівля, що відділена від величної Кирилівської церкви, зовсім не претендує на архітектурну пишність. Проте вона вже давно слугує людям заміною стародавнього храму. Донедавна церква св. Василія Великого, або, як її ще називають, трапезна церква, була в жалюгідному стані.

Афера «під стихію»

Афера «під стихію»

У Монастириському районі Тернопільщини працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявили аферу з грішми, виділеними на ліквідацію наслідків повені. Саме село Устя–Зелене справді дуже постраждало наприкінці липня. Але до підтоплених споруд аж ніяк не входила тамтешня невеличка лікарня. Ремонту там справді не було вже дуже давно, у приміщенні розрісся грибок і частково прогнила підлога, однак до повені, стверджують спеціалісти, це стосунку не має.

Рятівники, це ваш день

Рятівники, це ваш день

Цьогоріч стихія познущалася над Україною: повені на річках, пожежі в лісах, вибухи на військових складах — це лише основне з тієї широкої, на жаль, царини, у якій довелося докласти рук рятувальникам як Міністерства з надзвичайних ситуацій, так і медикам, військовим, екологам. Там, де не вдалося запобігти, всі вони намагалися врятувати й допомогти.

Любиш тепло — терпи тарифи

Любиш тепло — терпи тарифи

Ті, кого керівники «Донецькміськтепломережі» нині наймають для вибивання з донеччан заборгованості за комунальні послуги, невдовзі матимуть побільше роботи. Адже зростання тарифів, без чого важко уявити початок опалювального сезону, вже не за рукотворними горами–териконами. Нові розцінки, що знову подовжать список боржників і вдарять по гаманцях усіх інших донеччан, почнуть діяти у жовтні. А поки пропозиції комунальних підприємств «Донецькміськтепломережа» та «Тепломережа» щодо подорожчання були винесені на громадські слухання.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Церква вище за життя

Церква вище за життя

Восьмирічний учень міської гімназії після уроків разом з однолітками по дорозі додому завернув до скверу Перемоги. Головний об’єкт дитячої розваги у цьому сквері — легендарний Т–34 під бортовим номером «201», встановлений ще в 1944 році на честь визволення Сімферополя від німецько–фашистських загарбників і значиться у реєстрі як пам’ятник місцевого значення. Швидше за все, школярі хотіли залізти на танк, але несподівано одна з важких мармурових плит, якими облицьовано п’єдестал пам’ятника, відвалилась від основи і впала на хлопчину. Випадкові перехожі визволили його з–під завалу і негайно викликали карету швидкої допомоги.

Всі статті рубрики