Одеський гамбіт

Одеський гамбіт

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рідкісна за своєю суттю й мотивами судова тяжба вже кілька років триває в Одесі. Йдеться про визнання законності договору–купівлі приватним підприємцем Олександром Полуцигановим частини майна і території колишнього майново–земельного комплексу «Застава», який до 1991 року перебував у користуванні Одеського об’єднаного авіазагону. Спосіб, яким бізнесмен відстоює свої позиції, заявлені в Господарському суді Одеської області та інших інстанціях, та узгоджені дії фірми–продавця чимось нагадують віртуозний правовий розіграш шахового гамбіту, коли гравець жертвує противникові фігуру, а натомість створює стратегічно вигідну позицію для нападу й подальшого виграшу партії. А виграшем у цій комбінації, як вважають досвідчені юристи, може стати ніщо інше, як утворена сесією Одеської міськради в 2000 році величезна територія міського кладовища «Західне». Після відчуження її з комунальної власності й наступного розпродажу приватні гендлярі зможуть поповнити коло тихих одеських мультимільйонерів–нуворишів...

Кача вже не кряче

Кача вже не кряче

На території одного зі ставів неподалік Здолбунова, всього за 300 метрів від житлових споруд, місцеві мешканці виявили десятки мертвих диких качок. Одразу потому було проведено екстрене засідання протиепізоотичної служби: співробітники ветеринарної служби та СЕС відібрали по п’ять мертвих і живих качок для проведення потрібних аналізів, а правоохоронці встановили патрульні пости навколо водойми.

6 гривень 72 копійки

6 гривень 72 копійки

У місті Корсунь–Шевченківський народ шокований тим, як Черкаська природоохоронна прокуратура вкупі з місцевою санепідемстанцією та екологічною інспекцією порахували збитки, завдані довкіллю викидами Стеблівської бавовнопрядильно–ткацької фабрики.

Всі статті рубрики