ВРІЗНОБІЧ

ВРІЗНОБІЧ

У стосунках Прем’єрки та Президента вже стало традицією відзначати державні свята кожен на свій лад. Так сталось і з Днем шахтаря. Президент у п’ятницю відвідав Донецьк. На проведення офіційних заходів у Донецьку місцева влада отримувала запити й від уряду. У Тимошенко візит планували теж на п’ятницю, 29 серпня.

Сесія ВР: усі проти всіх

Сесія ВР: усі проти всіх

У найближчий вівторок починається осінньо–зимова сесія Верховної Ради. Парламент зіткнеться з новими випробуваннями (наприклад, прийняттям рішення щодо подій у Грузії) і буде змушений виправити старі проблеми (розглянути–таки зміни до бюджету на цей рік). Було б півбіди, якби ці питання вирішувалися в суперечках між опозицією та коаліцією. Та насправді й сама коаліція повниться суперечностями. Приміром, «НУНС» пропонує парламенту дати оцінку подіям у Грузії, а народний депутат від БЮТ Володимир Полохало каже, що на часі є важливіші проблеми.

Шахти — на волю

Шахти — на волю

Напередодні Дня шахтаря, що традиційно відзначається в останню неділю серпня, гірники Донбасу виявилися, що називається, нарозхват. Намір приїхати до Донецька і привітати гірників із професійним святом та вручити їм державні нагороди попередньо чітко озвучив Президент України Віктор Ющенко. На цю ініціативу по–своєму відреагували в Кабміні. Тому на одній із зустрічей з гірниками сусідньої Луганщини народний депутат від БЮТ Наталія Королевська запевнила, що відзначення Дня шахтаря на державному рівні цьогорік відбудеться таки не в Донецьку, а в Луганську, куди приїде Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко. Мовляв, вугільний Донбас — це не тільки Донецьк, де щороку відбувається всеукраїнське відзначення шахтарського свята, а тому нині буде відновлено справедливість на користь Луганська...

Всі статті рубрики