Відпочинок з італійцями чи лікування з німцями?

Відпочинок з італійцями чи лікування з німцями?

Голова президентського секретаріату Віктор Балога особисто курирує справу про «кремлівську змову» Юлії Тимошенко. Це випливає зі слів заступника Балоги Олександра Шлапака, сказаних учора на тлі засідання Кабміну. На запитання журналістів, чи передав секретаріат правоохоронцям матеріали про домовленості Прем’єрки з Росією щодо підтримки кандидатури Тимошенко на президентських виборах в Україні, Шлапак відповів: «Не знаю. Звертайтеся до тих, хто цим займається». І уточнив, що займаються цим сам голова (Балога) й інший його заступник — Андрій Кислинський.

«Такого щастя більше нам не треба»

«Такого щастя більше нам не треба»

Учора в Україні перебував президент Румунії Траян Басеску. З Віктором Ющенком вони говорили насамперед про врегулювання на Кавказі. Після зустрічі віч–на–віч Ющенко й Басеску вийшли до преси з головним посланням: світ має запобігти повторенню «грузинського сценарію».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Провісник незалежності

Провісник незалежності

Встановили її на будинку, в якому наприкінці ХІХ — на початку ХХ століть жив Микола Андрійович, за сприяння мерії та місцевого підприємця і мецената Вадима Голобородова. Зініціювали ж гідне вшанування пам’яті українського правника, видавця і літератора співробітники Полтавського літературно–меморіального музею Панаса Мирного зовсім не випадково. Адже саме Микола Дмитрієв був одним із най­ближчих соратників класика, його духовним побратимом.

Осідлайте «рогатого»!

Осідлайте «рогатого»!

Нині в місті простоює 35 «дротяних» авто. Випустити їх із парку на міські маршрути комунальне підприємство «Черкасиелектротранс» не в змозі через дефіцит водіїв. Працювати на «рогатому» транспорті навіть за дві тисячі гривень бажаючих немає. Тому керівництво тролейбусного парку оголосило про створення на підприєм­стві тролейбусної школи.

Резервна підтримка

Резервна підтримка

На вчорашньому розширеному засіданні уряду Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко, представляючи проект розпорядження про виділення коштів для грузинів, зазначила, що 55 мільйонів із резервного фонду України направлять на відбудову житла й інфраструктури країни братнього народу. Додавши, що проситиме вітчизняне МЗС посприяти, аби кошти потрапили безпосередньо до постраждалих, керівник Кабміну поставила це питання на голосування членів уряду.

Худоба з–за океану

Худоба з–за океану

Експерти стверджують: через нерентабельність тваринницької галузі сільгоспвиробники змушені вирізати худобу, а у кращому разі — переходити до вирощування домашньої птиці. До такої ситуації призвела повна неготовність українських селян до конкуренції зі світовими виробниками після відкриття національних ринків — вступу в СОТ. «Держава за всі роки не впровадила жодної дієвої реформи в агропромисловому комплексі», — стверджує «УМ» експерт Центру ім. Разумкова Костянтин Кузнєцов.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кишені матінки–Росії

Кишені матінки–Росії

Битися кокошником об стіну і кричати про знедолених співвітчизників — дуже в стилі Росії. Росіянам погано живеться в Україні — бракує шепоту беріз, сто першого пам’ятника Пушкіну, Лукомор’я, російськомовних шкіл і ще тисячі задоволень, на які неодмінно вкаже білокам’яна, якщо розмова торкнеться умов, в яких перебувають етнічні росіяни на наших палестинах. Деякі українські політики залюбки підігріють подібні вигадки в період виборчої кампанії, аби попіаритись на потребах російської діаспори. Так народжуються міфи, а ще — відповідна стаття видатків у бюджеті самої Росії. Що ж, підтримувати матеріально росіян, які проживають в Україні, — справа в будь–якому випадку хороша. І якщо таким є вибір Росії — то нам тут заперечити нічого. Ми можемо тільки відстежувати, куди насправді витрачають у Генконсульстві Росії кошти, які переказує Москва.

Всі статті рубрики