Відпочинок з італійцями чи лікування з німцями?

21.08.2008

Голова президентського секретаріату Віктор Балога особисто курирує справу про «кремлівську змову» Юлії Тимошенко. Це випливає зі слів заступника Балоги Олександра Шлапака, сказаних учора на тлі засідання Кабміну. На запитання журналістів, чи передав секретаріат правоохоронцям матеріали про домовленості Прем’єрки з Росією щодо підтримки кандидатури Тимошенко на президентських виборах в Україні, Шлапак відповів: «Не знаю. Звертайтеся до тих, хто цим займається». І уточнив, що займаються цим сам голова (Балога) й інший його заступник — Андрій Кислинський.

Нагадаємо, саме Кислинський зробив сенсаційну заяву про те, ніби Тимошенко заради підтримки з Москви зраджує державні інтереси України. І, відпочиваючи на Сардинії за гроші неназваного фінансового угруповання (за даними «УМ», ідеться про «Індустріальний союз Донбасу» Віталія Гайдука), активно готується до виборчої кампанії за підтримки центру «Вибори–2010», до якого входять пп. Медведчук, Суркіс, Клюєв, Задорожний, Табачник…

Доказів на користь свого твердження заступник Балоги поки не надав, але пообіцяв передати їх до прокуратури. Станом на вчора Різницька не підтвердила надхо­дження таких матеріалів.

До речі, як стверджує газета «Сєгодня», посилаючись на джерело в оточенні Прем’єрки, леді Ю ніжилася не під середземноморським сонцем на Сардинії, а проходила лікування «в одній із німецькомовних країн».

Як запевнила пані Юлія вчора на засіданні Кабміну, вона й за кордоном була в курсі подій в Україні. «Незалежно від того, чи перебуваю я в Україні, чи на лікуванні, я все одно моніторю всю ситуацію», — сказала Тимошенко, висловлюючи задоволення з приводу того, що уряду разом з аграріями вдалося встановити належні ціни на зерно.

А на післяобідній прес–конференції глава уряду спростувала заяви Банкової щодо змови з Кремлем та нарешті заявила, що підтримує територіальну цілісність й суверенітет Грузії.