Резервна підтримка

21.08.2008

На вчорашньому розширеному засіданні уряду Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко, представляючи проект розпорядження про виділення коштів для грузинів, зазначила, що 55 мільйонів із резервного фонду України направлять на відбудову житла й інфраструктури країни братнього народу. Додавши, що проситиме вітчизняне МЗС посприяти, аби кошти потрапили безпосередньо до постраждалих, керівник Кабміну поставила це питання на голосування членів уряду.

Утім ініціативу підтримали з доповненням міністра у справах сім’ ї, молоді та спорту Юрія Павленка, який попросив збільшити суму на 1 мільйон 550 тисяч гривень. Необхідність виділення додаткових коштів очільник Мінсім’ї аргументував потребою оздоровити тамтешніх дітей в Україні. Для цього вже сформовано групу з 200 грузинських дітей і заброньовано санаторій у Євпаторії.

Насамкінець Прем’єрка розповіла, як уряд звертався до вітчизняних авіакомпаній із проханням організувати евакуацію наших співвітчизників із зони бойових дій: «Усі злякалися, окрім трьох компаній, де дійсно працюють мужні льотчики, а їхнє керівництво є патріотами. Це «Донбас–авіа», «Південні авіалінії» та УАТК — усім їм наша подяка і грамоти Кабміну».