Втрачено парадигму космосу

Втрачено парадигму космосу

Сьогодні Україна прощається з великим гуманістом, письменником і публіцистом, лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, премії Національної спілки письменників імені Андрія Головка, премії Міністерства оборони СРСР, заслуженим працівником культури України Юрієм Бедзиком. Ми втратили його 17 серпня на 83–му році життя після тяжкої хвороби — раку.

Одягнув вишиванку? Катайся на «шару»

Одягнув вишиванку? Катайся на «шару»

За розпорядженням мера Івано–Франківська Віктора Анушкевичуса затверджено план заходів до святкування річниці Незалежності України, з–поміж них і заохочувальний — для тих, хто носить вишиванки. Отже, 24 серпня кожен, хто вдягнув вишиванку, користуватиметься громадським транспортом безкоштовно.

Оглядини для консула

Оглядини для консула

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уряд Польщі прийняв таке рішення через збільшення числа охочих отримати візу, ускладнення, які при цьому виникають, і взагалі — в рамках глобального братання двох народів. Остаточне рішення про відкриття ще одного диппредставництва буде ухвалено до кінця 2008 року, а тим часом спеціальна делегація МЗС Польщі об’їжджає міста імовірного розташування консульства.

Уроки «при дорозі»

Уроки «при дорозі»

Оголошений за ініціативо­ю Департаменту ДАІ МВС Всеукраїнський конкурс–рейд «Увага! Діти на дорозі!» розпочинається сьогодні й триватиме рівно місяць — до 20 вересня. Як повідомили «УМ» у прес–службі Департаменту ДАІ, для проведення рейду традиційно обрали початок нового навчального року, адже саме в цей період характерний різкий сплеск дитячого дорожньо–транспортного травматизму. Річ у тім, що за час тривалих літніх канікул, відпочиваючи та оздоровлюючись, школярі підзабувають правила безпечного поводження на вулицях та дорогах, адже самостійної участі в дорожньому русі практично не беруть. Та й де той світлофор чи «зебра» — на морі чи в бабусі в селі? Відтак, починаючи з першого вересня, школярики нерідко стають винуватцями дорожніх трагедій.

Вам трамвай? Чи їхати?

Вам трамвай? Чи їхати?

Кожен, хто хоч раз стикався зі столичним швидкісним трамваєм, знає: підземні переходи до нього — це вузькі смердючі й напівтемні коридори, де в час пік тлумиться маса народу, а дрібні «коробейники» примудряються ще й продавати китайські бюстгальтери чи борщагівські пиріжки. Тож навести лад і красу на зупинках швидкісного — діло святе. За це буцімто незабаром і візьметься київська влада, повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс. Чиновник пообіцяв, що шість трамвайних «точок» від вулиці Старовокзальної до Кільцевої дороги переобладнають у сучасні торговельні комплекси.

Просмалена «Юність»

Просмалена «Юність»

Учора близько полудня столичні еменесники отримали повідомлення про пожежу на київському ринку «Юність». Коли підрозділи рятувальників прибули на місце події, ситуація виглядала досить загрозливо: густий чорний дим та потужне полум’я посеред щільно розташованих торгових рядів.

Кулепробивний аргумент

Кулепробивний аргумент

У Черкасах на розі вулиць Чи­гиринської та Добровольського полаялися два водії: один із них, за кермом маршрутки «Богдан», не пропустив легковика. Після цього почалися «розбірки». Водій маршрутки виявився дуже емоційним, тож від слів швидко перейшов до діла. Спочатку обіцяв нам’яти боки водієві легковика.

Сокира у відставці

Сокира у відставці

24 години — саме стільки часу відвів Президент Кабінету Міністрів на те, щоб вирішити всі питання, пов’язані з фінансуванням робіт із відновлення об’єктів, постраждалих від повені в західних регіонах України. А керівників місцевих адміністрацій глава держави попередив: тих, на чиїх територіях до 15 листопада не будуть відбудовані всі зруйновані стихією будинки, чекає звільнення.

Прицільна необережність?

Прицільна необережність?

Трагедія сталася 16 серпня на території частини внутрішніх військ, дислокованої в Миколаєві, повідомили громадськості про НП лише вчора. Як розповіли «УМ» у прес–службі Головного управління ВВ МВС, під час несення варти рядовий конвойного батальону вистрелив собі в голову з автомата АК–47. У результаті строковик отримав поранення, які називають несумісними з життям: хлопець помер дорогою до шпиталю не приходячи до тями.

Всі статті рубрики