Дим цигарок з МЕНТолом

Дим цигарок з МЕНТолом

Хома Брут, відомий гоголівський персонаж, у момент найвищого нервового пароксизму, коли клята відьма мало не довела його до інфаркту, намацував у кишені тютюн і жалівся — шкода, мовляв, що в Божому домі не можна люльки закурити... Для менш свідомих бурсаків та решти громадян Київрада нагадує: у культових спорудах релаксувати за допомогою цигарки заборонено. Крім церков, міська влада не дозволяє курити на дитячих майданчиках, місцях відпочинку (включаючи парки, сквери та пляжі), на стадіонах, в офісних приміщеннях, закладах торгівлі, на зупинках громадського транспорту та підземних переходах, в таксофонах, під’їздах та кінотеатрах. Про останні, щоправда, — трохи згодом.

Мер Києва і всієї України?

Мер Києва і всієї України?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Через рік у Києві буде дуже гаряче. Не в розумінні погоди (хоч і це не виключено), а в сенсі майбутніх президентських виборів. Кампанія, пік якої припадає на кінець 2009 — початок 2010 року, розпочнеться, звісно, набагато раніше. Народний депутат від «Нашої України — Народної самооборони» Кирило Куликов навіть прогнозує один пікантний момент у її перебігу: на думку парламентарія, у гонитві за президентським кріслом свої сили може спробувати нинішній київський голова Леонід Черновецький.

ГАЙдамаки

ГАЙдамаки

Історія Сирецького гаю як охоронного об’єкта почалася в 1972 році. Тоді радянська влада оголосила 105 гектарів лісових угідь «парком–пам’яткою садово–паркового мистецтва загальнодержавного значення». Сирцю дісталась трохи кострубата назва, з тавтологічним повтором, проте вона давала стовідсоткову гарантію: без згоди вищого керівництва УРСР на його території не могла з’явитися навіть додаткова урна для сміття, не те що цілий котедж для «багатих буратін». За незалежної України Сирецький гай відійшов Міністерству екології та природних ресурсів, а в 2003 році був переданий комунальному підприємству з утримання зелених насаджень (КПУЗН) Подільського району. Відтак КПУЗН на чолі з його директором Олексієм Скрибченком, а також голова подільської райдержадміністрації Євген Романенко відповідають за збереження парку. Та передусім, як з’ясувала «УМ», цим переймаються необтяжені владою мешканці Сирця.

Всі статті рубрики