Свято на горі Гриця

Свято на горі Гриця

Якщо дотримуватись історичної правди, то позавчорашніми урочистостями вірменська громада півострова та її численні гості включно з президентом Вірменії Сержом Саркисяном і Католикосом усіх вірменів Гарегином ІІ зобов’язані ювілею церкви Сурб–Ншан ( Святе Знамення). Саме її в далекому 1358 році, як стверджують дослідники, почав зводити в лісових хащах на гірському схилі, на місці привезеного із древньої вірменської столиці Ані хачкара (каменя–хреста), інок Ованес. А вже значно пізніше його наступники добудували до церкви з такого ж тесаного каменю трапезну, притвор, братський корпус, обладнали фонтани, висадили сад, що і склало єдиний монастирський комплекс Сурб–Хач.

Карасів потруїли

Карасів потруїли

100 тонн риби, яка спливла два тижні тому на Дніпрі біля Нової Каховки, — отруєні хімікатами з заводів. Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації. Аналізи води показали, що концентрація в ній заліза перевищує норму в п’ять разів, а азоту й аміаку — у півтора раза. «Воду забруднили підприємства з інших областей. Залізо могли скинути гірничозбагачувальні комбінати з Дніпропетровської та Запорізької», — повідомили в прес–службі облдержадміністрації.

Рейдерство в стилі західного вестерну

Рейдерство в стилі західного вестерну

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В Україні виникла нова загроза — рейдерські захоплення підприємств. Так,11 липня цього року на «Львівсільмаш» було скоєно бандитський напад. У зграю мародерів сплелися кримінал та деякі представники влади. «Львівсільмаш» — монополіст на ринку з виготовлення зрошувальної техніки та обладнання для хімічного захисту рослин. Його було визнано стратегічним, приватизацію заборонено, а управління передано Фонду держмайна. Але без державної підтримки борги зростали. У 1998 році податкова та Пенсійний фонд розпочали процедуру банкрутства. Для заводу така «шокова терапія» закінчилася дуже сумно — завод просто пограбували. На початок санації було вісім млн. грн. боргів, після її закінчення — уже десять. Майна — на 96 млн. грн., залишилось учетверо менше. Землі з 88 гектарів лишилося 18.

Всі статті рубрики