Солдат допоможе потопаючому

Солдат допоможе потопаючому

Учорашнє засідання Кабінету Міністрів, як і надзвичайне попереднє, пройшло під знаком екологічного лиха — наслідків повені у шести областях. Відкриваючи засідання уряду, Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко повідомила, що рівень води знижується, кризовий період уже пройдено. Проте на даний момент 108 населених пунктів у зоні лиха залишаються відрізаними від цивілізації, дістатися до них можна лише гелікоптерами. МНС та Міністерство оборони вже налагодили з ними зв’язок, туди повною мірою постачаються життєво необхідні продукти та ліки.

Нечуже горе

Нечуже горе

Поки уряд чекатиме підтримки Верховної Ради, яка сьогодні повинна внести зміни до Держбюджету, тим самим наповнивши коштами Резервний фонд, звідки Кабмін планує виділити гроші на ліквідацію наслідків негоди на Заході України, «губернатори» ще вчора домовилися взяти шефство над постраждалими регіонами. Відтак окремі затоплені райони отримають гроші вже до понеділка. Принаймні Коломийський, Снятинський і Косівський райони Івано–Франківської області, якими буде опікуватися Київщина.

Роки і Капуста

Роки і Капуста

Сьогодні відомий карикатурист–медійник із Донецька, заслужений журналіст України, переможець низки національних та міжнародних конкурсів, власник «Золотого пера України» Микола Капуста святкує 70–річчя.

Лежебоки, гуртуймося!

Лежебоки, гуртуймося!

Фестиваль ледарів уже четвертий рік поспіль збирає своїх затятих любителів, серед яких — актори, художники та літератори. Що його суттєво відрізняє від інших схожих заходів, так це те, що вітаються лінощі. «На нашому фестивалі нічого не треба робити, тут немає обов’язкових виступів, немає програми, а є просто прогулянки й об’їдання в татарських ресторанах», — розповів «УМ» один із засновників свята, російський письменник Віктор Єрофєєв. Єдина традиційна розвага, за словами письменника, це відвідування музею Максиміліана Волошина і Лисої бухти з пляжем для нудистів і «растаманів» (любителів коноплі. — Авт.).

Ні пройти, ні проїхати

Ні пройти, ні проїхати

Наразі в постраждалих областях частково або повністю обмежено рух наземного транспорту. На Івано–Франківщині негодою пошкоджено навіть шляхи державного значення. Перекрито рух на трасі «Криворівня—Вижниця—Чернівці» в районі села Драгомирчани, а також автотрасу «Татарів—Косів—Коломия». А в Косові зруйновано міст.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мить без сонця

Мить без сонця

Затемнення Сонця відбудеться вдруге і востаннє цього року. Воно пройде через 13 часових поясів і триватиме всього кілька годин. Розпочнеться вранці на півночі Канади та закінчиться під час заходу сонця на території Китаю. Максимальний екліпс повного сонячного затемнення можна буде спостерігати в Росії — поблизу міста Надим. Тут Сонце повністю сховається на дві хвилини і 26 секунд. Українці теж на деякий час залишаться без сонця. Як повідомив «УМ» доктор фізико–математичних наук, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України Ярослав Яцків, цілковита темрява країну не охопить — українці стануть свідками лише часткової фази сонячного затемнення. І все ж слід не забувати про захист для очей і користуватись темними світлофільтрами.

Життя — за товар

Життя — за товар

Матеріальні збитки держави внаслідок повені в західних областях, за попередніми даними, оцінено у понад 3,5 мільярда гривень. Водночас ніхто не підраховував «індивідуальних» збитків. Є лише приблизно визначені втрати в окремих районах. Зокрема, сильно постраждав Калинівський ринок, що у Чернівцях: неофіційні дані — дрібні бізнесмени втратили 100 мільйонів гривень.

Всі статті рубрики