Ремонт в оселі Святого Духа

Ремонт в оселі Святого Духа

Ще на початку цього року на Тернопільщині, згідно з Указом Президента про збереження історично–культурної спадщини, розпочалася інвентаризація старовинних дерев’яних храмів, яких у регіоні чимало. На сьогодні вже точно відомо про 85, більшість із яких використовуються для богослужінь. Однією з найстаріших з–поміж діючих є церква святої Параскевії в селі Поручин Бережанського району, що належить громаді УПЦ Київського патріархату. Збудували її ще в 1385 році з колених, а не різаних, як це почали робити пізніше, дерев’яних брусів. До речі, в історії цього храму є й цікава сторінка, пов’язана з родиною славнозвісних братів Богдана та Левка Лепких.

Не поділили краники

Не поділили краники

У 2006 році Кіровоградська міськрада віддала водоканал в оренду на 49 років. До того місто отримувало воду згідно з графіком. А з приходом орендаря ТОВ «Водне господарство» ситуація змінилася: воду перестали подавати порційно, щоправда, і ціни на неї почали зростати. Відтак, коли орендар виплатив заборговані зарплати, зробив ремонт і реконструкцію водопровідно–каналізаційної системи, міське керівництво вирішило договір розірвати.

Відповідальність бере циклон

Відповідальність бере циклон

Уночі 15 липня через сильний дощ та пориви вітру (місцями до 20 м/с), у п’яти областях країни були пошкоджені електропроводи. Як повідомили «УМ» у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, спрацювала автоматика захисту ліній електропередач. До вчора знеструмленими залишались 169 населених пунктів у Рівненській, Волинській, Івано–Франківській, Закарпатській та Львівській областях. За повідомленням прес–служби МНС, електролінії наразі відновлюють аварійні бригади обленерго.

Підігріта вакцина

Підігріта вакцина

Учора головний санітарний лікар Донецької області Віктор Денисенко повідомив про недотримання правил зберігання вакцини від кору та багряниці. Зокрема, він зазначив, що під час перевірки вакцини було виявлено цілу низку порушень умов зберігання. «Холодильники не витримують — застарілі, температура не дотримується.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хлібна війна: переможців не буде

Хлібна війна: переможців не буде

Монополіст хлібопекарського ринку столиці ВАТ «Хліб Києва» висунув Київміськдержадміністрації ультиматум: негайно «відпустити» ціни на хліб, оскільки виробництво пройшло вже всі межі рентабельності зі знаком «мінус». Водночас пекарі звернулись до уряду з вимогою припинити регулювання цін на хлібопродукти, особливо ціни на так звані соціальні сорти. Невиконання вимог може призвести до дефіциту хліба в Києві, а то й узагалі до його зникнення зі столичних прилавків, попереджають хлібовиробники. Вже зараз обмежено на 30 відсотків вивіз хлібобулочних виробів за межі столиці.

Одинадцять, які повернулися

Одинадцять, які повернулися

Давньоруські стінописи XII століття прикрашали собор аж до його руйнування в 1937 році. Зідрані зі стін і викинуті більшовиками на смітник фрески певний час зберігалися на території Софії Київської. А в 1940 році були вивезені фашистами до Німеччини. Під час перемовин між Радянським Союзом і Німеччиною святині Михайлівського Золо­товерхого передали до Росії — у державному Ермітажі Санкт–Петербурга вони збе­рігалися аж до останнього часу, коли вони нарешті повернулися додому. Цьому передував тривалий переговорний процес між Росією та Україною ще за президентства Бориса Єльцина, а потім і за Володимира Путіна.

Телефонує Кільчицька, діставайте гаманці

Телефонує Кільчицька, діставайте гаманці

Оригінальну аферистку затримали днями у Сімферополі кримські правоохоронці. Жінка лише півроку тому прибула в Україну з сонячного Узбекистану й одразу винайшла спосіб «підзаробити». Вона купувала гламурні журнали, які пишуть про світське життя відомих осіб, дивилася телебачення й зробила висновок, що може імітувати голос й манеру розмови на той час заступниці мера Києва Ірени Кільчицької.

Всі статті рубрики