З двох слідчих один, як відомо, добрий...

З двох слідчих один, як відомо, добрий...

На економічному горизонті України — густий туман і цілковита невизначеність. Два дні, упродовж яких представники трьох гілок влади намагалися звести до спільного знаменника макроекономічні показники та внести давно очікувані зміни до Держбюджету–2008, закінчились нічим. Суперечності в класичному трикутнику «секретаріат Президента—Кабмін—Нацбанк» виглядають так: уряд прагне суттєво збільшувати соціальні та інші виплати, але відповідальність за це розділити між собою та Національним банком. Голова НБУ у відповідь категорично відмовляється, аби навіть дуже харизматичні політики загрібали жар його руками. Президент же вимагає узгодженого сценарію розвитку економіки та зрозумілого прогнозу валютно–курсової політики.

Двічі «хуторянка» ПБК

Двічі «хуторянка» ПБК

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З–поміж 50 питань, що днями в робочому порядку розглядалися на черговому засіданні кримського уряду, це єдине мало, так би мовити, персональний характер. І, до слова, рішення про виділення співачці земельної ділянки в оренду терміном на 49 років не викликало жодних заперечень ані з боку урядників, ані присутньої заступниці кримського прокурора. Приміром, років із дванадцять тому, коли Софія Євдокименко–Ротару надумала переобладнати начебто під власну студію звукозапису пам’ятку архітектури в історичному центрі Ялти (і згодом свого таки досягла. — Авт.), саме прокуратура Криму дещо попсувала їй нерви гучними протестами через ЗМІ.

Бичок подихати зійшов

Бичок подихати зійшов

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Невтішну картину впродовж останніх півтора тижня можна спостерігати, зокрема, в районі Бердянська. Біля берегів знаменитої піщаної Коси напівмертвий бичок завис у воді такою «стіною», що місцеві траулери не справляються з меліоративним виловом, і на допомогу бердянським прийшли рибалки з Маріуполя та навіть Криму. За два тижні морські судна підняли на борт понад дві тисячі тонн риби, знесиленої катастрофічним дефіцитом кисню у морській воді.

Батьківщина їх чекає

Батьківщина їх чекає

Лише через місяць після захоплення групою піратів німецького судна «Леманн Тімбер», що перебувало в територіальних водах Сомалі, судновласник та пірати дійшли остаточної згоди щодо суми викупу за звільнення з полону екіпажу, серед якого — четверо українських моряків. Щоправда речник МЗС України Василь Кирилич, який повідомив про це журналістам, відмовився назвати, на якій саме сумі зійшлися учасники перемовин, що ведуться через фірму–посередника Asillobal. Але наприкінці червня йшлося про 750 тисяч доларів США. Не розголошують члени Антикризового центру в німецькому Гамбурзі й місця передачі викупу. Єдине, що зміг додати пан Кирилич, інформацію про стан здоров’я заручників — він нібито задовільний.

Заручини юної Тенді

Заручини юної Тенді

Юній слонисі Тенді через два тижні виповниться 10 років. Це означає, що вона вже досягла повноліття і готова до «одруження». Про «нареченого» для норовливої красуні у звіринці подбали давно. Ще у квітні 2002 року в рамках Європейської програми збереження рідкісних видів тварин до Харкова з–за кордону прибув молоденький слон Аун. Увесь цей час тварини пильно придивлялися одна до одної, і ось тепер, у день народження Тенді, відбудуться їхні офіційні «заручини».

А у нас в конфорках вода. А у вас?

А у нас в конфорках вода. А у вас?

Мешканців Донецька не втомлюються попереджувати про можливе відключення гарячої води через заборгованість перед «Донецькміськтепломережею». І, зрештою, місяць тому на кілька днів це таки сталося, оскільки борги тепловиків перед «Нафтогазом України» за минулий опалювальний сезон зросли до 100 мільйонів гривень. Тому початок липня донеччани очікували із закономірним побоюванням: відключать чи ні? Поки пронесло. Та не всіх. Бо можна уявити шок мешканців одного з будинків, де на кухнях із газових конфорок раптом вдарили тугі цівки води.

Бути чи не бути — скаже Платіні

Бути чи не бути — скаже Платіні

Мішель Платіні на чолі комісії у складі 10 осіб учора приїздив оцінити серйозність намірів української влади щодо проведення в нашій державі Євро–2012. У програмі візиту — зустрічі на найвищому рівні, зокрема, з Президентом Віктором Ющенком та Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко. Під час переговорів із Прем’єркою Платіні отримав гарантії проведення турніру в 2012 році. А невдовзі вже Віктор Ющенко пообіцяв зробити все можливе для реалізації проекту Євро–2012.

Всі статті рубрики