Сергій Карякін: Шахи — це професія, яка приносить радість

Сергій Карякін: Шахи — це професія, яка приносить радість

Шість років тому він став наймолодшим в історії шахістом, який досяг найвищого звання — міжнародного гросмейстера. На відміну від багатьох вискочок, котрі сяйнули в юному віці й зникли так само швидко, як і з’явилися, Сергій Карякін продовжив підніматися сходинками світового рейтингу, завойовуючи авторитет і повагу серед колег. На престижному турнірі «Аеросвіт–2008», що завершився днями у Форосі, Карякін другий рік поспіль опинився серед призерів. Розслаблятися 18–річному сімферопольцю ніколи — вже наступного тижня на нього чекає матч у Києві із популярним англійським гросмейстером Найджелом Шортом.

Скориставшись нагодою, кореспондент «УМ» запросив бронзового призера кримського турніру до дружньої бесіди, яка відбулася під зоряним нічним небом Кримського півострова.

Не турецький гамбіт

Не турецький гамбіт

Свято футболу в Австрії та Швейцарії вийшло на фінішну пряму — настав час вирішальних двобоїв. Перший півфінальний матч між збірними Німеччини та Туреччини став останнім поєдинком Євро–2008 на полі базельського «Санкт–Якоб парку». Його учасники підійшли до півфіналу в різних ігрових кондиціях. Головний фаворит турнірну, «бундестім», пройшов дистанцію без особливих проблем, а зігравши свій чвертьфінал аж минулого четверга, повністю відновив сили. А от підопічні Фатіха Теріма на тернистому шляху до півфіналу втратили аж дев’ятьох гравців основного складу — через травми й дискваліфікації. Тому «Імператор» був змушений ліпити команду з тих, хто залишився. І треба зазначити, що турецькому наставнику вдалося вивести на матч із німцями цілком боєздатний колектив.

Сіяні й далі відсіюються

Сіяні й далі відсіюються

По сім сіяних гравців із чоловічої та жіночої сітки турніру припинили боротьбу вже на ранній стадії змагань. В одиночному чоловічому розряді взагалі цікава тенденція: у перший день змагань вилетіла сьома ракетка турніру (Налбандян), у другий — четверта (Давиденко), у третій день — третя (Джокович). «Наступна жертва — Надаль?» — саме таке питання ставили англійські журналісти.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики