Сіяні й далі відсіюються

27.06.2008
Сіяні й далі відсіюються

Тамарін Танасугарн із Таїланду вчора обіграла чергову сіяну — росіянку Віру Звонарьову. (Фото Рейтер.)

По сім сіяних гравців із чоловічої та жіночої сітки турніру припинили боротьбу вже на ранній стадії змагань. В одиночному чоловічому розряді взагалі цікава тенденція: у перший день змагань вилетіла сьома ракетка турніру (Налбандян), у другий — четверта (Давиденко), у третій день — третя (Джокович). «Наступна жертва — Надаль?» — саме таке питання ставили англійські журналісти.

Про безглуздість системи посіву гравців та розташування їх у турнірній сітці Уїмблдону говорили вже давно, але саме тепер це питання справді стало дуже актуальним. Якщо на всіх турнірах «Великого шолома» гравців сіють суворо за їх розташуванням у рейтингу АТР чи WTA–турі, то англійці вигадали щось на кшталт власного рейтингу, який вони самі складають, враховуючи загальний рейтинг гравців та виступи лише на Уїмблдоні. Деякі тенісисти отримують неадекватне розташування в сітці, тобто іноді сильніші гравці отримують важчих суперників, а слабкі — слабших, хоча все повинно бути навпаки. Так, наприклад, росіянка Марія Шарапова перед початком Уїмблдону займала друге місце в рейтингу WTA, а посіяна була під третім номером, а сербка Янкович, маючи третє місце в рейтингу, на англійських кортах, навпаки, розцінюється як друга претендентка на титул.

Хай там як, а середа знову принесла купу сенсацій: у чоловіків Джокович програв у трьох сетах росіянину Сафіну, чілієць Фернандо Гонсалес (15) поступився молодому італійцю Болеллі, Федерер не без проблем обіграв шведа Содерлінга — хоча і не віддав жодної партії, але зробив всього три «брейки» на подачі суперника, при тому що віддав одну свою (6:3, 6:4, 7:6).

У жінок усе розгортається за схожим сценарієм, хоча станом на вчорашній ранок втрати серед фавориток були менш суттєві. Принаймні з першої десятки посіву ніхто не вилетів. Але несподіванок вистачає. На межі інфаркту перебували фани першої ракетки світу Ани Іванович, але юна сербка таки перемогла досвідчену француженку Наталі Деши — 6:7, 7:6, 10:8. У другому сеті Ані вдалося героїчно відіграти два матч–боли.

На жаль, до сенсацій можна зарахувати поразку українки Олени Бондаренко (28) чешці Заглавовій–Стрицовій. Програвши перший сет — 3:6, Олена не змогла продовжити боротьбу в другій партії через травму і за рахунку 0:3 відмовилася продовжувати гру.

Не витримала випробування центральним кортом і молодша сестра Олени — Катерина, яка здалася росіянці Кузнецовій (4) — 2:6, 3:6. Через травму Олени Бондаренко, на жаль, була скасована парна зустріч українського дуету, що планувалася на вчорашній вечір.

Остання українка в одиночній сітці — Тетяна Перебийніс — поступилася француженці Маріон Бартолі. Програвши перший сет — 2:6, Таня була близька до перемоги в другому, але, ведучи — 5:2, не змогла виграти гейм на власній подачі і зрештою була битою — 5:7.

Таким чином, українки залишилися тільки в парному розряді. Та й то небагато. Адже позавчора Коритцева з італійкою Гарбін були розгромлені парою Сафіна/Савай (Росія/Угорщина, 10) — 2:6, 1:6, а Савчук разом з чешкою Главачкою не встояли перед натиском Кінг/Кудрявцевої (США/Росія) — 6:3, 6:3. Зате Тетяна Перебийніс у дуеті з полькою Алісією Росольською реабілітувалася за «одиночну» поразку: дівчата виграли у сіяної пари Молік/Сантанджело (Австралія/Італія, 14) — 7:5, 6:7, 4:6.

З учорашніх денних матчів можна відзначити такі: Звонарьова (Росія, 13) — Танасугарн (Таїланд) — 6:7 (10:12), 6:4, 3:6; Надаль (Іспанія, 2) — Гулбіс (Латвія) — 5:7, 6:2, 4:4; Южний (Росія, 17) — Гальвані (Італія) — 4:6, 6:4, 6:3, 3:6, 1:0 (станом на 17:00).