Кіно під зорями

Кіно під зорями

Уже традиційно на Андріївському узвозі поблизу Замку Річарда впродовж ночі з 28 на 29 червня показуватимуть фільми молодих авторів. «Ми починаємо, коли сонце заходить, і закінчуємо показувати, коли сходить, бо далі неможливо дивитися», — каже «батько й мати» кінофестивалю «Відкрита ніч» Михайло Іллєнко.
Уже третій рік поспіль фестиваль транслюватиме Перший Національний. Щоправда, цього року вперше «Відкрита ніч» проходитиме ще на трьох майданчиках — у кінотеатрі «Київ» (квитки коштуватимуть 40—50 грн.) та безкоштовно у селі Старі Петрівці Вишгородського району. У кінотеатрах будуть показувати також кращі картини з попередніх років. В останню мить до «Відкритої ночі» долучився ще один екран на фестивалі «Трипільське коло» у місті Ржищеві. «На прохання канадської діаспори, яка цікавиться нашою культурою, ми вперше цього року також будемо транслювати «Відкриту ніч» по інтернету», — розповідає продюсер «Відкритої ночі» Андрій Урюмов.

Положинський і щастя

Положинський і щастя

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зустрівши на цьогорічному полтавському «Мазепа–фесті» головного «тартаківця» Сашка Положинського, я вирішила запитати його про щастя. Бо з музикантами й так завжди говориш про музику...

«Райські пташки» Романа Балаяна полетіли в Росію

«Райські пташки» Романа Балаяна полетіли в Росію

19 червня по червоній доріжці до кінотеатру «Пушкінський», де відбувається Міжнародний московський кінофестиваль, пройшлися зірки кінематографії. Із закордону запросили польського режисера Кшиштофа Зануссі, актрису Лів Ульман, японського актора, режисера і продюсера Такеші Кітано, голлівудських зірок Уілл Сміт і Шарліз Терон. Стрічку показували перед офіційним відкриттям на ММКФ. За іноземними гостями пройшли ще десятки російських акторів і режисерів, серед яких українець Олександр Роднянський.

«Наталка Полтавка» із Будапешта

«Наталка Полтавка» із Будапешта

З 2003 року в Угорщині діє Український національний театр. І хоча п’ятирічний ювілей для театру, що працює в Україні, навряд чи доречно виводити в категорію особливих подій — у нас і набагато поважніші мистецькі дати святкують не так гучно, як хотілося б, — тут, як кажуть, випадок особливий. Бо підтримувати традиції української режисури й драматургії за кордоном сьогодні хочуть і можуть одиниці. Серед них — засновник і художній керівник Українського національного театру в Угорщині Олександра Корманьош–Бакляк.

Гроші знайшли, справа за шедевром

Гроші знайшли, справа за шедевром

«Коли я побачив Камалію на нагородженні «Людина року 2007», відразу зрозумів, що це зірка, під яку треба писати сценарій. Так, як робиться в Голлівуді. Є зірка, а під неї знаходять гроші, пишуть сценарій, шукають інших героїв, і виходить кіношедевр, який здобуває перемоги на фестивалі», — каже кінопродюсер Володимир Хорунжий.

Всі статті рубрики