Гроші знайшли, справа за шедевром

21.06.2008
Гроші знайшли, справа за шедевром

«Коли я побачив Камалію на нагородженні «Людина року-2007», відразу зрозумів, що це зірка, під яку треба писати сценарій. Так, як робиться в Голлівуді. Є зірка, а під неї знаходять гроші, пишуть сценарій, шукають інших героїв, і виходить кіношедевр, який здобуває перемоги на фестивалі», — каже кінопродюсер Володимир Хорунжий.

За його словами, в минулому житті він був відомим композитором, писав музику для фільмів, які стали легендами, і любив красивих, талановитих жінок. «Коли зараз чую гарну музику і голос ангельської співачки, в мене все перевертається. Саме так сталося, коли я зустрівся з Камалією», — зізнається Хорунжий.

Він вибрав співачці головну роль у музичній комедії «Весела вдова» (MеrryWidow) за мотивами однойменної оперети Франса Легара. Сценарист Гарік Конн написав оригінальний сценарій. Продюсер підкреслив, що музика Легара буде у сучасному аранжуванні. Камалія заспіває шість пісень. «Це перша спроба у світі екранізувати оперету «Весела вдова».

Я заміжня, та про овдовіння не думаю. Це не пророча роль, а шанс показати себе, — каже «УМ» Камалія. — Я давно хотіла зіграти у фільмі, але перша роль мала бути гідною, не зіпсувати мені імідж. У «Веселій вдові», сподіваюся, я зможу показати весь свій талант».

Дія фільму відбуватиметься в наш час. Зніматимуть у вересні–жовтні в Києві або Криму, з точним місцем ще не визначилися. Кастинг починатимуть днями. За словами продюсера, більшість акторів буде з України, запросять ще декілька російських зірок.

Володимир Хорунжий працював у Голлівуді. Продюсував стрічки «Нервы на пределе» з Джимом Керрі, «Священный груз» із Мартіном Шинном. В Україні більше знаний за роботою в картинах Orangelove Алана Бадоєва і «13 місяців» із Гошою Куценком Ільї Ноябрьова.

Режисером картини «Весела вдова» стане народжений в Україні Леонід Горовець, відомий за фільмом «Дамський кравець» із Тетяною Васильєвою й Іннокентієм Смоктуновським. Із 1990 року режисер працював в Ізраїлі. Недавно там закінчив зйомки фільму «Справжнє диво», який номінований на ізраїльський аналог «Оскара» в трьох номінаціях. Леонід Горовець планує до квітня 2009 року закінчити зйомки «Весела вдова», а продюсер узагалі має надію, що картину покажуть у конкурсній програмі Боннського фестивалю. «У крайньому випадку, на Каннському кіноринку», — каже Хорунжий.

Зніматимуть російською, але з українським дубляжем. Для прокату і демонстрації картини за кордоном буде зроблено також англомовну версію.