В’їзд без виїзду

В’їзд без виїзду

Асоціація міжнародних автоперевізників України разом із Всеукраїнською організацією автоперевізників планують з 8 липня розпочати безстрокову акцію протесту. «Сьогодні ситуація досягла критичної межі, що ставить під загрозу існування самої галузі та майже 3000 підприємств–перевізників і 100 тисяч працюючих у ній. Саме це змусило автомобілістів–міжнародників 3 квітня створити страйковий комітет та висунути низку вимог до Кабінету Міністрів. Але навіть після попереджувальних акцій протесту ми не побачили жодної реакції», — пояснює віце–президент АМАУ Леонід Докіль.

Прикерченські пристрасті

Прикерченські пристрасті

Навколо фірми «Венко» продовжують розпалюватися пристрасті. Президент і уряд мають відмінні погляди на її допуск до розробки національних надр. Нагадаємо, ця компанія готова брати на себе фінансові ризики з розвідки вуглеводнів на морському шельфі України. У 2006 році «Венко» виграла відкритий конкурс з освоєння морських родовищ неподалік Керчі й у жовтні 2007–го уклала з урядом Януковича угоду про розподіл продукції, яку видобуватимуть на шельфах. Згодом частину повноважень «Венко» передала своїй «доньці» «Венко Прикерченська Лтд.».

Передати, щоб не забути

Передати, щоб не забути

Про те, що в роки Другої світової на території міста існував концтабір, де утримували радянських військовополонених, вінничани знали. Відомо було і про братські могили воїнів, які загинули від голоду, холоду та розстрілів, тому з часом тут встановили меморіальний знак. Але по–справжньому це сумне місце прикувало до себе увагу торік, коли з’ясувалося, що насправді й масштаби поховань, і реальні людські втрати значно вищі, ніж вважалося досі, — під час будівництва житлового будинку робітники випадково наштовхнулися на траншею з кістками людей там, де цього ніхто не очікував.

Вишиваний випускний бал

Вишиваний випускний бал

Тернопільське міське управління освіти дотримало обіцянки і знайшло кошти на проведення конкурсу «Найкращий вишиваний випускний костюм». За результатами відбіркового туру, в ході якого члени журі детально цікавилися історією кожного представленого вбрання, було виявлено, що лише 59 юнаків та дівчат насмілились відгукнутися на заклик педагогів відсвяткувати прощання зі школою не у звичних костюмах та сукнях, а в національних строях. До речі, участь у конкурсі випускних вишиванок мають право брати також батьки випускників та їхні вчителі.

Пахне сіркою?

Пахне сіркою?

У середу вранці оперативно–чергова служба Донецького прикордонного загону почула сигнал біди, що передавало російське судно «Волго–Дон 5016» у російський же порт Єйськ. На борту «Волго–Дона» було 14 російських моряків і 4,5 тисячі тонн комкової сірки, яку вони везли з порту Астрахань до порту Кавказ. До бідуючих вирушили катери дивізіону морської охорони, які у той час чергували в акваторії Азовського моря. Російське судно «знайшлося» на відстані приблизно 35 морських миль від порту Маріуполь і за 25 морських миль від рідного берега. Виявилося, що росіяни рухалися поза рекомендованим курсом, відтак зіткнулися із затопленою баржею, внаслідок чого «Волго–Дон 5016» отримав пробоїну, від якої затопило два носових відсіки. Судно зависло над затопленою баржею і накренилося на правий борт, ризикуючи з хвилини на хвилину і зовсім піти на дно.

Гамбургер із вогником

Гамбургер із вогником

Повідомлення про займання надійшло до пожежників учора о 9.48. За свідченнями очевидців, вогонь поширювався досить швидко — вже за кілька хвилин палало сусіднє з «Макдональдзом» приміщення Центру обслуговування пасажирів (ЦОП).

Всі статті рубрики