РАХУНКОВА ПАЛАТА

20.06.2008

37 мільйонів

євро успадкувало французьке місто Руе–ан–Шампань після смерті місцевого мешканця–бізнесмена Сержа Ле Гру. Той помер ще у 2007 році й був власником земель, а також декількох будинків у паризькому регіоні. У заповіті Ле Гру відписав усі свої статки 715 мешканцям рідного села та сусіднього Тенньє з єдиною умовою: на частину залишених ним у спадок коштів громадяни мають спорудити близько 50 будинків для людей похилого віку.

6 мільйонів

туристів розраховує прийняти цього курортного сезону влада Кримського півострова. За словами голови Верховної ради АРК Анаталія Гриценка, минулого року тамтешні пляжі відвідали 5,7 мільйона людей, однак уже нині спостерігається зростання числа відпочиваючих, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 7 відсотків. А голова Ради міністрів АРК Віктор Плакіда додав, що збільшення кількості туристів відбувається і завдяки підготовці до проведення у Сочі Олімпіади–2014.

71,2 тисячі

доларів за сотку становить середня вартість землі під забудову в столиці. За даними асоціації «Земельний союз України», лише протягом 6—13 червня ціна зросла на 1,3 відсотка. Загалом же з 1 вересня 2006 року індекс вартості землі під забудову в Київській області зріс на 151,10%. А з 2007 року ціна на ділянку в Києві виросла на 32,26%.

22 відсотки

українців вважають, що найбільш привабливими для туристів у їхньому регіоні є історичні пам’ятки. Ще 21% опитаних зазначили, що цікавість можуть викликати природа та ландшафти. 15% вказали на чистоту водойм, повітря та лісу. А 11% зробили наголос на лікувальних водах, грязях та солі. Ще стільки ж високо оцінили українську сільськогосподарську продукцію. Водночас, за даними соціологічного дослідження «Територія», проведеного Інститутом проблем управління імені Горшеніна, третина українців, які живуть переважно на Сході, вважають свій регіон непривабливим для туристів. З них 25,3% категорично заперечили наявність у їхньому регіоні взагалі будь–чого, що могло б зацікавити іноземців.

82,4 мільярда

гривень передбачено на підготовку Києва до проведення у столиці фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Незважаючи на те, що, згідно з Міською цільовою програмою, бюджет підготовки становить 40,5 мільярда гривень, за рахунок збільшення інвестиційних ресурсів ця цифра виросла удвічі. Найбільш пріоритетними напрямами інвестування в рамках підготовки до Євро–2012 є транспортна інфраструктура, готельне та комунальне господарства. На об’єкти ж спортивної інфраструктури планується витратити близько 1,6 мільярда гривень.

8,4 мільярда

доларів становили витрати на ліквідацію наслідків Чорнобильської трагедії з бюджету України протягом 1991—2007 років. Як вважають у Рахунковій палаті України, ще 400 мільйонів доларів було витрачено протягом 2000—2007 років на виведення Чорнобильської АЕС з експлуатації та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему. За словами голови РП Валентина Симоненка, з часу проголошення незалежності України усі ці грошові операції регламентувалися 800 законодавчими та нормативно–правовими актами.

5 мільярдів

гривень потребує нова програма реформування ЖКГ. Їх має виділити Держбюджет України до 2013 року. Як зазначив під час презентації нової редакції Загальнодержавної програми реформування й розвитку ЖКГ на 2008—2012 роки міністр із питань житлово–комунального господарства Олексій Кучеренко, щорічно з бюджету планується направляти на ці потреби по одному мільярду гривень. Він також додав, що кошти на програми з водо– й теплозабезпечення закладатимуться додатково.

120 мільйонів

євро має намір інвестувати австрійська компанія «Консорціум» у відновлення замків Львівщини. Під час зустрічі з міністром регіонального розвитку та будівництва Василем Куйбідою Надзвичайний та Повноважний посол Австрії в Україні Маркус Вукетич презентував проект відновлення культурної спадщини Львівської області та зазначив, що за умови розуміння уряду компанія готова приступити до виконання робіт уже наприкінці червня. У свою чергу пан Куйбіда запевнив, що Кабмін усіляко підтримує ініціативу австрійців і вже підготовував проект розпорядження про створення заповідника «Замки та палаци Львівщини».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>