НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Війна транспарантів

Війна транспарантів

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер 16—17 червня гостював у Києві. Перший день — так би мовити, політично (зустрічався з керівниками держави — Президентом Віктором Ющенком, Прем’єркою Юлією Тимошенко, Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком), другий день — з пропагандистсько–просвітницькою місією (виступав перед студентами Києво–Могилянської академії, зустрічався з представниками «профільних» неурядових організацій). Цікаво, що навіть коли пан Схеффер лишався у Києві і «сіяв натовське» серед студентської молоді, а його колеги з делегації подалися регіонами, їх «радо вітали» галасливими транспарантами противники вступу України в Альянс. Так, учора, за повідомленням УНІАН, натовським делегатам не дали можливості під’їхати до інституту, де було заплановано зустріч із громадськістю, — їх заблокували просто в автобусі. Антинатовські пікети виставили і львівські комуністи, і їхні колеги на майдані Незалежності у столиці.

Коаліція є де–юре, роботи немає де–факто

Коаліція є де–юре, роботи немає де–факто

«Вялотєкущая шизофренія». Це коли роблять вигляд, що відбувається якась робота, а насправді нічого не відбувається», — таку оцінку дав учорашній ситуації в парламенті Володимир Литвин. Характеристика лідера «нейтральної зони» у ВР укотре виявилася влучною. Питання про звільнення голови Фонду держмайна — єдине в порядку денному, яке могло стати справді гострим, — парламентарії знову прогнозовано не розглянули, а те, над чим нібито намагалися працювати, зрештою провалили. Опозиція і Блок Литвина проект закону, покликаного покращити безпеку дорожнього руху, підтримувати відмовилися, а коаліції до необхідних 226 забракло двох голосів. Ніби на підтвердження запевнень «регіоналів» у тому, що парламентської більшості вже не існує, а отже, спікер повинен оголосити про її розпад.

Симпатії й розчарування

Симпатії й розчарування

Президент Віктор Ющенко виступає проти відставки Юлії Тимошенко та Кабінету Міністрів, але закликає уряд внести корективи в політику. Глава держави заявив, що насамперед уряд має подбати про стабільність бюджету та цін, потім — про зростання економічних показників, і далі — про соціальну політику. Про це він заявив у інтерв’ю іспанській газеті «АВС», яке було надруковане позавчора.

Попереду — Сагайдачний, за ним — Катерина

Попереду — Сагайдачний, за ним — Катерина

Пам’ятники Петру Сагайдачному та Катерині ІІ відкрили в Севастополі без гучних скандалів. Противники обох монументів — і гетьману, який воював, зокрема, проти Московського царства, і кривавій російській імператриці — влаштовували акції протесту, однак до такого протистояння з сутичками, яке було в Одесі, справа не дійшла.

Курортний СІЗОн

Курортний СІЗОн

Минула п’ятниця стала «чорним днем» для окремих посадовців ПБК — тоді за підозрою в хабарництві кримські УБОЗівці та працівники Генпрокуратури під час спільної операції затримали мера Алушти Володимира Щербину та двох наближених до нього чиновників. Як уже повідомляла «УМ», у сейфах трьох знайшли великі суми валюти та записи, від кого гроші і за що. Наручники клацнули і на зап’ястках їхнього сусіда — голови Партенітської селищної ради Миколи Конєва, якого взяли «на гарячому» — під час отримання рекордного хабара на суму понад 5 мільйонів доларів.

Всі статті рубрики