Симпатії й розчарування

18.06.2008

Президент Віктор Ющенко виступає проти відставки Юлії Тимошенко та Кабінету Міністрів, але закликає уряд внести корективи в політику. Глава держави заявив, що насамперед уряд має подбати про стабільність бюджету та цін, потім — про зростання економічних показників, і далі — про соціальну політику. Про це він заявив у інтерв’ю іспанській газеті «АВС», яке було надруковане позавчора.

«Якщо бути відвертим, то я вам скажу, що до теперішнього уряду я відчуваю найбільшу симпатію, порівняно з усіма попередніми, але й найбільше розчарування через його неправильну економічну політику, — сказав Ющенко. — З першого дня я порадив Тимошенко відійти від популізму. Неможливо робити з міністрів «дідів морозів», які роздають солодощі».

Віктор Ющенко порадив урядові не використовувати фонди, отримані від приватизації, для покриття споживчих потреб. «Це викличе інфляцію, — пояснив Президент. — Винним у цій ситуації є уряд України, однак це не значить, що я себе позиціоную проти нього».

Президент підкреслив, що використає увесь свій вплив, аби модифікувати теперішній курс. «Однак, якщо не буде іншого вибору, то необхідно буде проводити вибори», — заявив глава держави іспанській газеті.