Декан–легенда

Декан–легенда

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Напередодні Дня журналіста — 6 червня — Алею пам’яті декана факультету журналістики Київського університету імені Шевченка, визначного історика, публіциста і педагога Матвія Шестопала урочисто заклали на подвір’ї навчального закладу. Директор Інституту журналістики Володимир Різун, перерізаючи стрічку, нагадав про цілу плеяду вихованців М. Шестопала — Бориса Олійника, Васи­ля Симоненка, В’ячеслава Чорновола і ще десятків славних імен нашої доби.

Голод в Опері

Голод в Опері

За задумом режисера–постановника Сергія Зуєнка, у музично–драматичній виставі «Переведіть мене через майдан» вірші українських поетів Ліни Костенко, Василя Симоненка, Василя Стуса, Володимира Коротича були помережані аріями україн­ських композиторів Ми­коли Лисенка, Семена Гулака–Артемовського, Костянтина Данькевича та народними піснями.

«Чорний» перевіз

«Чорний» перевіз

ДТП сталося вчора близько 8.30 ранку на 28 кілометрі автошляху Київ—Харків поблизу Борисполя. Мікроавтобус «Форд–Транзит» в’їхав у вантажівку ЗІЛ. «Поки незрозуміло, яким чином мікроавтобус здійснив зіткнення. Це трапилось на другій полосі. Внаслідок дорожньо–транспортної пригоди автівку викинуло вправо», — повідомив «УМ» начальник прес–служби Центру громадських зв’язків МВС України в Київській області Микола Жукович.

На подіумі — «двортер’єри»

На подіумі — «двортер’єри»

У суботу Молодіжна ліга захисту тварин проведе в Києві виставку безпородних собак «Кубок Барбоса — 2008». За словами організатора Кубка Вікторії Лісової, виставка відбудеться 7 червня у столичному парку Дружби народів під лозунгом «Для дружби порода не важлива». «Майстерність учасників змагань оцінюватимуть відомі особистості», — зазначила в коментарі «УМ» пані Вікторія.

Меню на кінчиках пальців

Меню на кінчиках пальців

На недавньому засіданні Гільдія рестораторів Львова вирішила допомогти незрячим насолодитися атмосферою романтики і спокуси під час відвідин ресторанів. Оскільки для людей, які живуть у вічній темряві, подібне є неможливим, ресторатори прийшли до одностайного висновку: в ресторанах має бути меню, яке незрячі могли б... прочитати. Тож відтепер у Львові з’являться спеціальні таблички–меню, котрі можна прочитати руками.

Ціни — як в Європі, якість — як завжди

Ціни — як в Європі, якість — як завжди

Задоволення поїхати додому на свята коштуватиме дорожче, ніж у будні, а поїздки залізницею вранці й увечері — дорожче, ніж протягом дня. Таким чином Міністерство транспорту України планує «відрегулювати» тарифи на залізничному транспорті якраз на той час, коли більшість українців, власне, і подорожує. «Перед «Укрзалізницею» стоїть завдання диференціювати вартість пасажирських квитків, як це вже зробили країни Європи, а також Росія та Білорусь, — пояснює прес–служба Мінтрансу. — Ціну на квитки планують змінювати залежно від часу доби та днів тижня. Так, у ранкові та вечірні години ціна має бути вищою, ніж удень; у вихідні — вищою, ніж на тижні; у передсвяткові дні — вищою, ніж напередодні».

«Бо зробить хтось інший...»

«Бо зробить хтось інший...»

На нараді 3 червня в ГУ МВС Харківської області прозвучала доволі жорстка критика на адресу місцевих правоохоронців. Корупція, бездіяльність, створення «даху» для злочинної діяльності, «комерціалізації внутрішніх органів» — найрезонансніші факти, оприлюднені комісією, що проводила перевірку правоохоронних органів у даному регіоні. Комісію було сформовано з народних депутатів (представників антикорупційного комітету) та представників центральних органів влади. Вона почала роботу після численних звернень громадян та повідомлень у ЗМІ про волаючу корупцію в лавах харківських стражів порядку.

Влада — наша, проблеми — ваші

Влада — наша, проблеми — ваші

Заслухавши звіти про антиінфляційну діяльність у регіонах, керівник Кабміну зазначила, що нині в державі спостерігається тенденція падіння цін. Однак такі дефляційні процеси Юлія Володимирівна бачить не у кожному регіоні. «Я почекаю ще два дні і в наступну середу на засіданні уряду ми зможемо з вами запросити тих керівників облдержадміністрацій, які матимуть замість дефляції, яка сьогодні спостерігається по всій Україні, інфляційні процеси», — пригрозила Прем’єрка головам Одеської, Херсонської, Львівської, Чернівецької та Миколаївської ОДА, де, на її думку, ситуація зі зростанням цін є незадовільною.

Всі статті рубрики