Кафе у радіоактивному вертольоті

Кафе у радіоактивному вертольоті

Злочинна «бригада чорнобильців», викрита днями співробітниками Служби безпеки, діяла з розмахом. Як повідомили «УМ» у прес–центрі СБУ, спритники вивозили із зони відчуження Чорнобильської АЕС ледь не все, що можна продати: радіоактивно забруднений металобрухт, автомобільні запчастини, деревину. Не гребували й браконьєрським промислом — спійману в чорнобильських водоймах рибку продавали на київських та житомирських ринках пересічним громадянам.

Ті, хто після одинадцяти

Ті, хто після одинадцяти

Педагоги жартують: свято останнього дзвоника — це та рідкісна мить, коли всі до одного одинадцятикласники з’являються у школі. Випуск­ники ж цього дня по–дитячому розчулені та по–дорослому серйозні: вони покидають рідні класи. Більшість столичних шкіл учора попрощалися з одинадцятикласниками. «Ой, у нас так було гарно! Школярі вальс танцювали...» — і собі має святковий настрій уже давно не випускник, однак надійний охоронець Київської СШ №104 Подільського району. Як виявилося, цей освітній заклад має міцні традиції — урочиста передача прапора на святі останнього дзвоника.

Палиці від «Арки»

Палиці від «Арки»

Головною ареною суперечки громадських організацій та місцевих мешканців стало колись улюблене дитяче містечко на житловому масиві Сонячний. З роками його, щоправда, занедбали. Проте сама територія має неабияку цінність — вартість ділянки сягає 3 мільйонів доларів.

Любов без салютів

Любов без салютів

Ця дата традиційним маяком звістує про себе на початку літа: День захисту дітей. Принагідна низка святкових заходів фонтанує розмаїттям тем. Чиновники й ентузіасти з громадських організацій наввипередки намагаються підкреслити увагу до прав дитини. Доброчинні акції, дитячі мюзикли, відкриття таборів для малюків, фестивалі для обдарованих дітей, різнокольорові кульки, цукерки, призи...

Філіп з конопель

Філіп з конопель

Учора Президент Віктор Ющенко присвоїв звання народних артистів України фіналістці «Євробачення–2008» Ані Лорак і народному артисту Росії Філіпу Кіркорову. «Я б хотів привітати і Кароліну, і Філіпа Бедросовича за ту роботу, яка була зроблена в рамках «Євробачення». Я хочу чітко і ясно сказати — це була українська перемога. І ті люди, які працювали на неї, достойні найвищих оцінок від імені Української держави», — сказав Віктор Ющенко. Правда, Президент не пояснив, чому за своє друге місце на минулому «Євробаченні» не отримала Вєрка Сердючка звання народного.

«Самодіяльність» ціною в життя. Чуже

«Самодіяльність» ціною в життя. Чуже

Всесвітня організація охорони здоров’я спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) звернулася до влади України із закликом довести до кінця вакцинацію проти кору та краснухи. Директор Європейського бюро ВООЗ Марк Данзон укотре наголосив, що індійська вакцина є безпечною, а смерть українського школяра після щеплення не пов’язана з імунізацією. Пан Данзон аргументує свої слова тим, що симптоми, які проявлялися у дитини, не збігаються з описом побічних ефектів у інструкції до вакцини. «Немає більш ефективного механізму, ніж імунізація, для покращення здоров’я населення», — переконаний він. А у випадку відмови від щеплення, каже, наших співвітчизників очікує епідемія кору і краснухи.

Ефір прямий і... крадений

Ефір прямий і... крадений

Цьогоріч Перший Національний має претензії до російського «РТР–Планета», який порушив ексклюзивне право НТКУ на трансляцію у прямому ефірі пісенного конкурсу «Євробачення». Відтак «УТ–1» просить Нацраду з питань телебачення і радіомовлення, а також Державний комітет телебачення та радіомовлення України втрутитися у ситуацію. «Наразі ми звернулися до компанії GFK–Ukraine з проханням визначити параметри трансляції, щоб оцінити свої фінансові втрати. За нашою інформацією, ми недобрали приблизно 40 відсотків глядачів», — констатував перший віце–президент НТКУ Роман Недзельський. А в. о. президента НТКУ Василь Ілащук додав, що Перший Національний проситиме Нацраду позбавити ліцензії певні телекомпанії або накласти на них штрафні санкції.

Всі статті рубрики