РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.05.2008

26,7 мільярда кубометрів газу

планує накопичити Кабмін у підземних сховищах до початку опалювального сезону. За словами заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Володимира Триколича, 15 мільярдів із вказаного обсягу будуть власністю НАК «Нафтогазу», 10 мільярдів належатимуть компанії «РосУкрЕнерго», а решта — «Укрнафті» та іншим українським газовидобувним компаніям.

6,6 мільярда кубометрів

природного газу видобуто в Україні впродовж січня–квітня поточного року, що на 0,2 відсотка менше, аніж за аналогічний період минулого року. За даними Держкомстату, на 5,2% скоротився і видобуток нафти, який, порівняно з 2007 роком, упав до 1,034 мільйона тонн. У той же час на 2,1%, до 379 тисяч тонн, збільшився видобуток газового конденсату, а газу нафтового попутного — становив 296 мільйонів кубометрів, що на 5,2% менше, ніж минулого року.

1,101 мільйона тонн

становило виробництво бензину українськими нафтопереробними заводами у січні–квітні поточного року, що на 25,4 відсотка менше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними Держкомстату, на 35,2 відсотка скоротилося виробництво і дизельного пального — до 0,955 мільйона тонн. Окрім того, виробництво топкового мазуту впало на 41,4 відсотка в порівнянні з 2007 роком і становило 0,790 мільйона тонн.

147 тисяч штук

легкових автомобілів вироблено в Україні в січні–квітні поточного року, що на 35,7 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року. Як повідомляє Держкомстат, до 9 083 штук, або на 18,6%, збільшилося і виробництво автобусів.

3 961 гривню

за квадратний метр становила опосередкована вартість будівництва житла в Україні станом на 1 квітня. Згідно з наказом Міністерства регіонального розвитку і будівництва, найбільша вартість затверджена для Києва (4 442 грн. за кв. м), Севастополя (4 251 грн. за кв. м) та Криму (4 232 грн. за кв. м). Найниж­ча — Кіровограда (3 565 грн. за кв. м), Луганська (3 608 грн. за кв. м), Івано–Франківська (3 627 грн. за кв. м.) та Чернівців (3 643 грн. за кв. м).

500 гривень

обіцяє платити лідер громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко як громадянин за інформацію про розташування центрів виплати заохочень при голосуванні за того чи іншого кандидата, чи політичну силу на київських виборах. Він також зазначив, що нещодавно правоохоронці затримали три групи громадян, які пропонували мешканцям столиці кошти за голосування одного з політиків.

76–те місце

посідає наша держава у світовому рейтингу–2007 за показником індексу людського розвитку серед 177 країн світу, що на одну сходинку вище, аніж минулого року. За словами міжнародного координатора колективу з підготовки Національного звіту Єжи Осятинські, незважаючи на певний прогрес, за більшістю показників, на основі яких розраховується індекс людського розвитку, Україна суттєво відстає від країн Євросоюзу. Приміром, Польща у цьому рейтингу посідає 37–ме місце, а Росія — 67–ме.

64 відсотки українців

які знають, що таке Світова організація торгівлі, очікують, що вступ до неї піде на користь великому українському бізнесу. Лише 7,9% дотримуються протилежної думки. Водночас, що стосується малого та середнього бізнесу, чверть опитаних вагалися з відповіддю. А частка тих, хто говорить про покращення чи погіршення є майже рівною — 31,4% та 34,6% відповідно.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>